Den talentfulle hopperen Espen Jacobsen fra Orkdal deltar i eliteklassen i Norgescupen, som er den øverste klassen. Han har hoppet jevnt godt i år med flere topplasseringer, men under søndagens renn tok han steget helt opp på toppen av seierspallen. Etter et hopp på 129,5 meter fra avsats 11 i første omgang og et hopp på 132,5 meter fra avsats 11i andre omgang, ble det en klar seier for Espen. Espen vant med hele 8,3 poeng foran teamkopis Andreas Varsi Breivik fra Tromsø og Jonas Sandell, også fra Tromsø.

Også på lørdagens renn gjorde Jacobsen det godt og ble nummer fem.

Første seier

- Det var godt å ta min første seier i eliteklassen. Jeg var veldig revansjesugen etter at jeg ikke fikk det til under NM samme uke, sier Jacobsen.

I NM hadde han store forhåpninger om en god plassering, men det endte med at han ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen.

- Jeg hadde forhåpninger om å kunne kjempe om en topp 15-plassering, men det ville seg ikke. Jeg var i grunnen litt overrasket for det hadde fungerte veldig godt på trening i forveien. Da var det ekstra godt å prestere under norgescupen i helga, sier 18-åringen.

Mål om kontinentalcup

Espen Jacobsen hadde som mål å bli tatt ut til junior-VM i USA, men slik gikk det ikke. Da er målet å kunne få prøve seg i kontinentalcupen i løpet av sesongen. Det er nivået under verdenscupen.

- Om jeg skal bli tatt ut i kontinentalcupen så må jeg være på det nivået jeg var i helga. Jeg må kjempe helt i toppen. Når det er sagt så tenker jeg ikke så mye på det. Jeg har det som mål, men jeg tar det med ro om det ikke blir kontinentalcup også. Jeg må bare satse på å utvikle meg som hopper, sier Jacobsen.

Kommende helg er det nye runde med norgescup, denne gangen på Rena.

- Med den hoppingen jeg nå gjør på trening i konkurranse, så håper og tror jeg at jeg skal være med i toppen også på Rena, sier 18-åringen som ligger godt an i sammendraget i eliteklassen i norgescupen.

Mellingsæter nr. 11

En annen Orkdalshopper, Jo Rømme Mellingsæter, startet sesongen i klasse B, men etter god hopping har han blitt satt opp i A-klassen som er under eliteklassen. Han ble lørdag nummer 11 etter et hopp på 115 meter fra avsats 14 i første omgang og et hopp på 108 meter fra avsats 15 i andre omgang. I søndagens renn ble Mellingsæter nummer 16.

Jo Rømme Mellingsæter har tatt steget fra klasse B til klasse A i norgescupen i løpet av denne sesongen. Foto: Arkiv