Orkla kjempet om opprykk til 2. divisjon med Orkanger i fjor, men måtte til slutt se seg slått. Foran årets sesong har Eli Tretøy, Heidi Slupphaug, Maren Krogstad og Trine Sommervold gått til Orkanger for å prøve seg i 2. divisjon, mens ytterligere to spillere har gått til Hommelvik.

Jimmy Wikell ga seg som trener etter fjorårets sesong og like over nyttår ble det klart at Roger Rian tar over Orklas damelag. Han får med seg Frode Vikan som assistent trener.

- Jeg hadde i grunnen ikke planer om å ta over noe lag i år fordi jeg hadde såpass mange engasjement i NFF Trøndelag som var tidkrevende, men da Orkla tok kontakt ble jeg interessert. Jeg synes klubben har gjort mye bra rundt spillerutvikling de siste årene og så på det som en spennende oppgave, sier Rian som opprinnelig er fra Heimdal, men har bodd i Buvika de siste 20-årene.

Mange roller

I og med Rian hadde en del engasjement han hadde bittet seg til i NFF Trøndelag hadde han en forutsetning om at han kunne være litt borte fra treningsfeltet til Orkla i januar og februar.

- I starten av dette året hadde jeg en god del engasjement gjennom NFF Trøndelag og har dermed ikke vært med så mye jeg kunne ønsket. Men assisten Frode Vikan er en ringrev og har god erfaring fra damefotballen i blant annet Kattem, så han har tatt en del treninger. Om et par uker er jeg ferdig med mine oppgaver og kommer til å konsentrere meg om Orkla, sier Rian.

Fokus på utvikling

I fjor kjempet Orkla helt i toppen, men i årets sesong har ikke trenerne satt noe særlig til resultatmål og vil heller konsentrere seg om å utvikle spillere.

- Vårt fokus er å gi spillerne en så god treningshverdag som mulig. Vi har ikke satt noen ambisjoner om å rykke opp, men det vil ikke si at vi ikke ønsker det. Laget er ungt og vårt fokus er å utvikle de unge spillerne til å ta steget videre, sier Rian.

Har ikke hentet spillere

Til tross for at seks spillere har funnet seg ny klubb fra i fjor har det ikke blitt hentet inn forsterkninger, men Rian har stor tro på at det unge spillerne under seniorlaget etter hvert kan ta steget.

- Vi har fortsatt en bra stamme i laget. Vi har en god del yngre spillere med bra potensial som få bli med å trene med seniorlaget. Vi er i en situasjon hvor vi må ha litt is i magen og se litt lenger frem i tid, sier Rian.

Roger Rian er Orklas nye dametrener. Foto: Orkla FK