Herrene Hans-Victor Wexelsen, Håkon Dollis, Gustav Stokkli og Are Hilstad står bak de gode, og ikke minst morsomme, tekstene og replikkene som til sammen utgjør årets store satsing fra sang- og revygruppa Nå-Kor på Løkken; «Trønderball. From Rindal with love». Dette er en krim-musikal, og hvert eneste sangnummer er omskrevet fra filmuniverset til «James Bond». «Thunderball», naturligvis. «Skyfall» er med. «GoldenEye» likeså, men denne gangen heter den Oddbjørn Bang! Og ikke minst «Goldfinger», som er fiffig oversatt til «Aud Inger» – fiffig siden Aud Inger Kalseth viser seg å ha en nøkkelrolle i historien.

En smart idé, denne Bond-tanken. Teksten er intelligent og godt gjennomført, blant annet ved bruk av reelle og kjente personer i lokalmiljøet. Litt småslemt kan det være innimellom, men slett ikke verre enn at man må tåle det – og heller le av det.

De politiske over- og undertonene er klare. Her har mer eller mindre crazy tanker rundt den kommende kommunefusjonen fått fritt spill! Til publikums store glede. For dette er rasende morsomt, faktisk.

Jens Bolme kommer til Meldal

Og historien handler om Bolme, Jens Bolme. Helt fra introen, som viser unge Jens Bolme som en nokså fremmelig skolegutt i Rindal. Spilt av Even Wexelsen, som allerede viser gode skuespillertakter! Så flyttes historien til vår tid gjennom en komplett «stæntoillåt» forfilm som forklarer Bolmes forflytning over fylkesgrensa til Meldal. Og nå er Jon Erik Grøset blitt agenten. Da kan alt skje.

I Meldal går den frustrerte lensmannsbetjenten Mari Stene (Liv Marit Hage Vinje) rundt og legger en plan for å opprettholde et lensmannskontor med flere enn én betjent. Hun ønsker seg litt mer hardkokt kriminalitet slik at kontoret kan bestå. Hun vil ha kolleger å lede, personalmøter, lønningspils og passe med seksuell trakassering, som hun sier. Inn i denne problematikken kommer Jens Bolme som hemmelig agent. Gjennom NAV, må vite. Moneypenny jobber her som leder av servicetorget i kommunen, og den lokale NAV-lederen er også implisert.

Og så går galskapen på skinner, både langs Thamshavnbanen og ellers. Kjentfolk dukker opp i skarer; i tillegg til lensmannsbetjenten møter vi Ragnar Waalen, Mildrid Nesheim, Aud Inger Kalseth, Oddbjørn Bang, Arne Fagerholt, Ove Smedplass, Rita Smedplass, og ikke minst Inge Helgeton. Og mange, mange flere. Ekteparet Smedplass spiller for enkelhets skyld seg selv, mens Gustav Stokkli gestalter både hovedpersonen Oddbjørn Bang og det lokale organisasjonsgeniet Inge Helgeton, som også viser seg å være hovedpersonen …

Nei, nå kan vi ikke røpe mer. Sissel Nordtømme Moldjord er god som Aud Inger Kalseth, og Eva Solli er rett og slett et funn som Løkkens allsidige samfunnsdeltaker Mildrid Nesheim.

Sangen og musikken

Sangen har alltid vært Nå-Kors store kraft. Sangkreftene har berget gruppa gjennom de litt svake produksjonene, og sangkraften har understreket det positive i de gode oppsetningene. Denne gangen er sangen knallbra, som ventet. Litt i dypeste laget for at tekstene kommer godt fram i noen solopartier, men når koret smeller til, er det veldig bra! Kor-kraften i Nå-Kor løfter gruppas felles prestasjoner. Med et band som det Jo Ranheim har samlet denne gangen, blir lydbildet massivt og flott.

Krøll med lyden gjorde at starten på premieren måtte tas om igjen, men det gjorde ingen ting. Senere var lyd og spesielt lys virkelige proft.

Mange gjør gode prestasjoner, spesielt Jon Erik Grøset med sitt store komiske talent. Han får en del gratis fordi han er rindaling, men han bærer forestillingen på en flott måte som «Bolme, Jens Bolme». Liv Marit Hage Vinje er god, troverdig og stødig som lensmannsbetjenten. Gustav Stokkli har store rolleutfordringer, men løser dem godt. Hans-Victor Wexelsen gestalter turløype-general Waalen som en Aukrust-figur på speed, men morsomt er det! Tonje og Marte Emilie Opøien i mange roller, Espen Skjuleng (som Arne Fagerholt), Kristine Grøset (som Bolme-piken) og June Hoel (som avdelingsleder Stefan), og mange flere, løfter tungt gjennom de to times-aktene.

Koreograf Anett Hjelkrem gjør Broadway-gull av alle, med eller uten dansetalent. Koreografien og danserne – det vil si alle – er strålende og gjør «Trønderball» til en fartsfylt og herlig produksjon!

Gratulerer, Nå-Kor.

Det er mulig å se «Trønderball. From Rindal with love» i Idrettsbygget på Løkken tirsdag kveld. De kommende helgene spilles forestillingen på Å og i Rindal.