Forestillinga «Monki og de ainneran …» ble torsdag kveld fremført av barna ved Viggja barnehage. Dette var vinterkulturukas desidert yngste aktører, og muligens de mest sjarmerende.

Innlevelse

Apen Monki (kjent gjennom bistandsorganisasjonen FORUT) fløy fra Nepal over Emiratene for å komme til jungelen. Der fant han nye apevenner – «de ainneran». Her møtte han både Julius, Jan Bavian, triste og glade apekatter med flere.

Sangene var godt innøvd og ble fremført med maks innlevelse, til stor fornøyelse for publikum. Det ljomet i salen på refrengene de kunne best. Det herlige med slike forestillinger er de unge skuespillernes ærlige opptreden. De gjør det de har lyst til, og flere ganger under forestillingen ble det sendt personlige hilsener til familie i salen.

Barnas deltagelse

Det ligger mye arbeid bak forestillingen som bød på både sang, dans og drama.

- Det har vært en lang forberedelsesperiode, og for oss er det prosessen som er det viktigste. Barna har deltatt både i å lage historien, kostymer og rekvisitter, forteller Berit Syrstad, styrer ved barnehagen, som tilføyer at det har vært fokus på barnas medvirkning hele veien.

Tradisjon

Ettersom barnehagen har deltatt i vinterkulturuka i flere år, er det nesten blitt en tradisjon.

– Dette er jo en arbeidsom periode – litt mer hektisk enn vanlig, men du verden så artig når vi endelig står på scenen, smiler Syrstad.

I underkant av 100 publikummere møtte opp og lot seg sjarmere av jungelens små apekatter.