Saima Irén Mian fra Buvika er blant artistene i Melodi Grand Prix som går av stabelen i Oslo Spektrum lørdag 11. mars.

In Fusion

Sammen med Nina Grødahl og Miriam Labreche utgjør Saima, jentegruppa «In Fusion» som er en av ti finalister i årets Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. De skal synge låta «Nothing ever knocked us over».

Les også: Fra jentepop til storband

Kunne ikke si nei

- Dette er en EDM-låt som er veldig livat og skikkelig jentepop, forteller Saima som allerede i romjula ble forespurt om å delta i Melodi Grand Prix-finalen.

Hun ler litt ved tanken på at hun gikk fra jentepop til storband, for nå å gå fra storband til jentepop igjen.

- Første så tenkte jeg at dette kunne jeg ikke gjøre ettersom jeg allerede har forlatt ei jentegruppe. Men samtidig så tenkte jeg at jeg kan da ikke si nei til å stå på scenen i Oslo Spektrum med full sal med publikum, sier Mian.

Miks

Hun har sunget med Miriam Labreche tidligere, og hun kjenner også Nina Grødahl fra låtskrivercampmiljøet. Navnet på gruppa, In fusion, betyr at den er en miks av norsk, pakistansk og arabisk samt ulike stilarter og ikke minst tre forskjellige personer. Gruppa er opprettet for Melodi Grand Prix-opptredenen.

- Vi er alle tre soloartister, men du skal ikke se bort fra at vi kan komme til å opptre sammen ved ulike anledninger, sier Saima.

Travle tider

I januar var jentene i Stockholm for å spille inn låta, og denne uka er de i Oslo i forbindelse med pressekonferansen. Fram til Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum 11. mars, blir det travle uker. Men ikke travlere enn at Saima rekker å gjøre noen jobber sammen med Skaun storband som er hennes faste gruppe for tida; i tillegg til at hun gjør en del soloopptredener.

Les også: De skal åpne Melodi Grand Prix-showet.

Råartig

Ifølge Saima utfordrer låta stilen til alle tre jentene, der de beveger seg et godt stykke utenfor egen komfortsone.

- Låta handler om å være ung og føle at man er uovervinnelig og ikke ha noen bekymringer, forteller Saima som først tenkte at dette kunne hun ikke være med på ettersom hun allerede hadde forlatt ei jentegruppe (Irresistible, red.anm.).

- Men jeg kunne jo ikke sin nei til finalen i Oslo Spektrum. Dette er råartig og noe jeg har drømt om siden jeg var lita jente, sier Saima som er i full gang med å velge kostyme og etter hvert øve inn koreografi sammen med de andre jentene.