Sande, med artistnavnet Jo Sverre, er én av tre som er booket til Nordens største musikkbransjefestival, Bylarm. Bookingen kommer på bakgrunn av opptredenen på Trondheim Calling i forrige uke. Da leverte han og bandet hans to konserter, og responsen var svært god. Nå gleder han seg til Oslo-tur og Bylarm i mars.

- Det er helt vilt. De siste årene har det vært snakket om at nåløyet er blitt enda trangere for å få bli med på Bylarm, desto bedre når det går bra. Jeg tror dette er en ypperlig mulighet for oss, sier Jo Sverre.

To konserter fredag

Men rindalingen hviler ikke på sine laurbær. Fredag står han på scenen igjen, under to ulike konserter.

Det har lenge vært kjent at Sande skal spille bass i bandet til Conor Patrick under fredagens hovedkonsert på Dokkhuset. Nå er det også klart at Jo Sverre har fått æren av å være oppvarmingsartist.

Ukas norske...

I forrige uke slapp han sin tredje singel, og kanskje har han skutt innertier med låta «Ka om». Mottakelsen har i alle fall vært upåklagelig. Sangen er allerede lista på NRK, og den ble også utropt til «Ukas singel» på portalen Norsk på Spotify.

En av Jo Sverres suksesskriterier, er at han synger på kav rindaling. Det har han fått mye ros for, og han har ingen planer om å endre på det.

- Det er uaktuelt for meg å synge på noe annet enn rindaling.

Album

Så langt er det blitt tre singler, alle produsert av Conor Patrick. Nå jobbes det intenst for å få til et album, som skal komme ut til høsten.

- Jeg har gitt ut én og en låt så langt, og det har skapt et fundament. Nå kjenner jeg at jeg er veldig klar for å gi ut et helt album.

Storslagent og mektig

En smakebit på hva som venter, vil vi få på fredagens konserter på Byscenen.

- Hvordan vil du beskrive Conor Patricks musikk for dem som ikke kjenner ham?

- Det er veldig fengende, storslagent og mektig. Det kan vel oppsummeres som grandios pop; musikk det er lett å like, samtidig som musikken hans har dybde. Man kan lytte og lytte, og høre nye ting hver gang. Det er en veldig detaljrik musikk, sier Jo Sverre.

Jo Sverre og bandet skal til Oslo for å spille under Bylarm i mars. Foto: Fotogjengen/Samfundet