Rennebu kommune tar over bygget til Birka eiendom hvor Snertne Sneller har leid fram til nå. Kommunen er nå i ferd med å fylle opp lokalene slik at ingen rom blir stående tomme.

Les også: Motebutikk lagt ned

Mens Voksenopplæringa holder hus i andre etasje i bygget, flytter Rennebumartnan over til Rebusbygget som ligger ved siden av Birka eiendom. Som følge av Remas etablering, flytter Hong Kong-restauranten over til bygget som nå er i kommunens eie.

Flytter biblioteket

- Vi er også i ferd med å undersøke muligheten for at biblioteket flytter over til Birka-bygget slik at det blir mer tilgjengelig for publikum i forbindelse med bokbad og konserter, sier ordfører Ola Øie som beklager sterkt at Snertne Sneller så seg nødt til å legge ned virksomheten.

- Ære være dem som tør å satse, sier ordføreren som er svært glad for Rema sin intensjon om å gjøre Berkåk til et handelssted i stedet for bare et veikryss.

Mye liv

- Ofte handler det om å ha en pool dere flere butikker konkurrerer innenfor samme bransje. Det er en grunn til at mange stopper på Berkåk for å fylle bensin. Vi har tre bensinstasjoner her, sier Øie som håper på mest mulig lys i vinduene rundt torget, mest mulig trafikk og mye liv av folk hele året rundt.

For å oppnå dette er det også viktig med butikker der folk kan gå ut og inn.