Motebutikken Snertne Sneller på Berkåk hadde sin siste åpningsdag første uka i januar. Etter seks år var det ikke økonomisk grunnlag for å drive butikken lenger. - Klart det er synd. Samtidig har vi hatt det kjempeartig disse årene, sier Mona Schjølset som har drevet butikken sammen med Ingrid Koksvik.

Nyhetens interesse

Motebutikken Snertne Sneller ble åpnet på Berkåk i september 2011.

- I begynnelsen var det mye nyhetens interesse, og det gikk veldig godt. Men etterhvert dabbet det av. Da vi flyttet inn i lokalene til Birka Eiendom Torget på Berkåk, håpet vi på litt mer trafikk, men dessverre har de siste årene vært lite lønnsomme, sier Schjølset som sammen med Koksvik erfarte at det ble lite lønn for strevet.

13. desember i fjor tok de beslutningen om å legge ned butikken med påfølgende opphørssalg.

Les også: Kommunen tar over

- Rennebu har et lite kundegrunnlag og et lite omland. Men det hadde så klart vært lettere om det hadde vært flere butikker på Torget, sier Schjølset og viser til at det er en generell trend at det er vanskelig for frittstående butikker å overleve.

Dette mener hun ikke er spesielt for Rennebu, men også i byene.

- Folk reiser mye mer og handler når de er på reise. I tillegg har vi netthandelen som er alle klesbutikkers store skrekk, sier Schjølset som opplevde at deler av i lokalbefolkninga var svært bevisste på å handle lokalt.

Går videre

De klandrer derimot ingen for at ikke butikken var liv laga. Da de åpnet butikken i 2011, trodde de den skulle være bærekraftig og feiret med champagne. Seks år senere innså de at de tok feil og markerte like godt slutten på seks fine og artige år med champagne igjen.

- Nå går vi videre. Ingen av oss er slik at vi ser mørkt på noe. Men vi blir neppe å finne i noen klesbutikk i framtida, smiler Mona Schjølset.