Under fjorårets EM hadde Moholdt et eventyrlig mesterskap og tok gull på alle de individuelle øvelsene. Dermed var rindalingen naturlig nok en av favorittene før EM-sprinten gikk av stabelen i finske Imatra. Men Moholdt var ikke i nærheten om å kjempe om noen topplassering og var svært skuffet etter målgang.

- Dette var en fiasko. Jeg var ganske langt fra å forsvare EM-gullet. I ettertid ser jeg at jeg har tatt to usedvanlig dårlig veivalg og jeg kjente underveis i løpet at det manglet litt på flyten, sier rindalingen.

Formen er god

Moholdt endte til slutt på en skuffende 18. plass og var over minuttet bak den russiske vinneren Andrey Lamov. Til tross for differansen opp til toppen, så tror Moholdt at han er i god fysisk form.

- Da jeg kom i mål visste jeg at det ikke var noe toppløp, men ble litt overrasket over at jeg havnet så langt nede på resultatlisten. Den fysiske formen kjennes god ut og hadde jeg tatt noe litt bedre veivalg så hadde jeg nok kjempet i toppen, sier Moholdt.

Krevende forhold

Forholdene i Finland er ikke av den beste sorten. Snømangel og 18 bitende minusgrader gjør at det blir krevende for utøverne.

- Det er skikkelig krevende forhold. Det er såpass lite snø at jeg slet litt med å finne sporene. Dette er jo selvsagt likt for alle og den beste vant i dag, sier Moholdt.

VM er målet

Rindalingen har ladet opp til årets EM med noen treninger i Norge før turen gikk videre til Finland hvor han bor til vanlig for å gjøre de siste forberedelsene. Moholdt har VM som sitt store mål i år, men har likevel satset på å gjøre det bra i EM også.

- Planen er å finne en formtopp inn til EM og få en stor formtopp inn mot VM. Men jeg har ambisjoner om å ta medalje i EM også, bedyrer Moholdt.

Moholdt sto over sprintstafetten på onsdag og skal gå mellomdistansen på torsdag. Også der er han regjerende europamester.

- Jeg håper å kjempe i toppen på mellomdistanse. Når jeg stiller til start så har jeg alltid et mål om å ta medalje, sier Moholdt.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255