«Har du fyr, har du lykter langs din vei. Har du fyr, et signal om riktig lei. Ei lampe som gløde i mørket, og lose dæ ut og frem. Som tar dæ bort og hjemmefra, men også tar dæ hjem.»

Ola Bremnes sin vakre låt åpnet og satte standarden for forestillinga, med en sydvest-kledd solist med lykt å hånda. Stemninga var satt fra første stund, i det som var den 30. Troika-forestillinga i Skaunhallen torsdag kveld.

Godt forarbeid

Handlinga fant sted i ei fiskerbygda langt ute ved kysten et sted, noe som var illustrert ved kulisser som gjorde scenekanten til ei brygge med tønner og garn, naust og fyrtårn. Her har det vært gjort et godt forarbeid, ikke bare med replikker, sang, musikk og dans, men definitivt også med utsmykning på scenen.

Det er ei imponerende oppsetninga som er blitt til i samarbeid mellom 4. og 5. trinn ved Buvik skole, Skaun kulturskole og Buvik skolekorps. Det er mange tråder som skal trekkes i til riktig tid, når det er fire sett skuespillere i hovedrollene, stort kor, korps og musikere. Likevel går det på skinner, og det er tydelig at kompetansen i Troika-gjengen er innarbeidet gjennom 30 forestillinger.

Splittelse

I forestillinga møter vi Line og resten av jentene i E-gjengen, en venninnegjeng som får utfordringer med splittelse. De andre mener nemlig at Line er for sjefete, uten at hun har tenkt over det selv. Hun får kjenne på ensomheten og det å være utstøtt.

Skuespillere imponerte i måten de slapp seg løs på i rollene sine, og det ble mye humor blant annet når både far, bestefar, oldefar og tippoldefar dukket opp for å gi Line råd. De anbefalte henne å finne seg et fyrtårn, en venn som kan gi lys og retning.

Som seg hør og bør endte det godt, med at gjengen fant sammen igjen og Line fant sitt fyrtårn.

Kvalitet

Koret er kraftfullt, det er mange dyktige solister og skolekorpset holde det hele sammen med sin musikalske ledelse sammen med bandet. Det er imponerende å få så mange aktører til å fungere så fint sammen på en scenen, og det er kvalitet over Troika-navnet, nok en gang.

Elever og ansatte har all grunn til å være stolte av det de har fått til sammen. Det er lærer Stine Thrane Hansen som har skrevet Fyrtårnet, mens musikken er kjente låter hentet fra blant annet fra Karten og Petra, Hellbillies og Grease.

- En blanding av musikk vi liker, sa konferansieren.

Forestillinga sluttet som den begynte, med stemningsfulle «Har du fyr». Her er det bare å ta av seg hatten, eller mer passende; sydvesten, for ei flott forestilling fra ende til annen.