- I dag var det kaos, sier en noe oppgitt Lars Hol Moholdt etter torsdagen fellesstart over langdistanse under EM i skiorientering.

Klar tale fra den regjerende mester – som imidlertid er kjapp til å understreke at det i aller høyeste grad var verdige medaljevinnere til tross for mye folk, smale spor og lite snø i løypenettet ved skiskytterstadion i finske Imatra.

- Folk overalt

- Det var folk over alt, på kryss og tvers. Og når alle klasser med damer, junior og ungdom går samtidig blir det et spørsmål om hvordan en skal opptre i løypenettet.

Allerede på førstepost startet det med en fellespost for hele herreklassen – som snupost på et skuterspor.

- Vi hadde fryktet at det kunne bli slik, med et lite område og lite snø. Men trodde kanskje at arrangøren skulle løse det på en fornuftig måte.

Tre feil

Nå endte det med en del knall og fall for enkelte løpere i konkurransen, hvor Andrey Lamov tok sitt tredje EM-gull på rad da han vant herreklassen sekundet foran Markus Lundholm. Kirill Veselov kompletterte pallen.

- Jeg gjorde tre feil i kritiske øyeblikk av løpet. Det gjør at jeg ikke er med helt oppe i toppen, forklarer Moholdt.

Han gikk dermed inn til 10. plass, drøye 4 minutter bak vinneren.

- Vi har prestert for dårlig som lag så langt i mesterskapet. Både sprinten og i dag er under forventet. Til helga skal vi løfte oss. Jeg regner med at det også blir helt andre konkurranseforhold på et annet område med mer snø.

Avsluttes i helgen

Da snakker Moholdt om mellomdistansen og stafetten som venter etter hviledagen fredagen. Også på mellomdistansen er Moholdt regjerende europamester etter sitt imponerende mesterskap i fjor. Moholdt har ikke hatt EM som førsteprioritet i denne sesongen, men satser på en skikkelig formtopp mot VM i mars. Han har likevel uttalt at han ønsket å være i såpass god form under EM at han kunne kjempe om medalje, men så langt har det vært langt opp til edelt metall for den seiersvante rindalingen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255