— Dette nummeret ble framført under KIL/Hemnes avsparkfest i helga. Derfor har mange sett det allerede, og da er det ingen hemmelighet. Det er nok første gang vi viser et revynummer før selve revyen, sier Marit Liabø Sandvik, leder i Hemne Teaterlag.

Fredag 17. februar har «Siomsi» premiere, med to forestillinger også på lørdag. Navnet på revyen er et dialektuttrykk for side om side, og også en liten «kopi» av NRK-serien med samme navn.

— Begrepet kan inneholde veldig mye, uten at det sikter til ett tema, sier Sandvik.

— Hva betyr symbolikken med fat og bestikk i revylogoen?

— Det symboliserer at vi er på en kafé der de ganske enkelt har revy på menyen.

Det kan se ut som en pusteøvelse det Kristine Rosøy Kjønsvik gjør her. Foto: Erlend Liabø Sandvik

Vil til NM

– Er det en snill eller slem gjeng som inntar scenen i Hemne samfunnshus fredag og lørdag?

— He-he! Jeg tror at vi siden starten for 26 år siden er blitt snillere og snillere. Det er ingen som trenger frykte at de blir ondsinnet uthengt. Vi ser det vel snarere slik at det er en hyllest å bli parodiert på lokalrevy.

— Når det er sagt, er det slett ikke alle nummer som har karakterer som publikum skal «kjenne igjen». Vi forsøker å favne vidt både når det gjelder geografi, tema og revysjangere. Vi har for eksempel noen musikalske nummer vi forsøker å gjøre noe ekstra stort ut av. Vi har planer om å prøve å få med nummer til revy-NM på Høylandet til sommeren, og da kan ikke de innsendte bidragene være for lokale, sier Sandvik.

— Men ingen mulla Krekar i år?

— Nei, en slik gavepakke fikk vi ikke denne gangen!

Øving og atter øving de siste ukene og månedene. Foto: Erlend Liabø Sandvik

Direkte fra Tokyo

Fire skuespillere er nye av året; Kenneth Holm, Henrik Singsdal, Synnøve Dalum og Tove Spjøtvold. Og Arne Ivar Ness er tilbake etter en pause for to år siden (Hemne-revyen vises hver annet år). I alt består gruppa av 17 skuespillere fra 20 år og oppover. To personer i ensemblet har vært med i alle år; Randi Lund Bugten (skuespiller) og Tove Midtlyng Lervik (økonomi/regnskap). Ronny Jenssen er revysjef, mens Andreas Ven Langø og Helle Lund Olsen er henholdsvis instruktør og koreograf.

— Andreas er instruktør, men også delvis skuespiller. Han er hemnværing bosatt i Trondheim, og en utrolig stor ressurs for teaterlaget, sier Sandvik.

Ellers består bandet av Svein Waade, Olav Hunnes, Jan Erling Holberg, Jorulf Gumdal og Egil Hoem.

— Vi synes selvsagt det er stor stas at Jan Erling kommer direkte fra Tokyo, der han for tida spiller inn CD, til Hemne samfunnshus for å spille i revyorkesteret, sier Sandvik.

Tre billettmuligheter

Hemne Teaterlag er prøvekanin for et nytt billettsystem som er introdusert i Hemne. Dette kan nås via hemneportalen.no. Det har fungert bra.

— Vi fikk tilbakemelding om noen startvansker, men alt fungerer som det skal nå. Det er også mulig å kjøpe billetter på Frivilligsentralen og i døra på forestillingsdagene, sier Marit Liabø Sandvik, som sier at revygjengen har mer enn nok av revynummer å velge mellom.

— Vi er på mellom 25 og 30 i dag (tirsdag), så får vi se hva som eventuelt må tas bort fram mot premieren.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300