Jo Sverre Sande er et av de aller heteste navnene i trøndersk musikk for tida. Det har gått bare litt over ei uke siden han spilte på to godt besøkte konserter under Trondheim Calling.

Faktisk spilte og sang han så godt, at han var én av de tre som kom gjennom det trange Bylarm-øyet. Dermed får Jo Sverre vist seg fram for speidere fra flere land under det som er Nordens viktigste og største musikkbransjefestival.

Fredag spilte han på Byscenen sammen med bandet sitt, og det gjorde han på en måte som fortalte alt om hvorfor Bylarm ønsker ham på en av sine scener i starten av mars.

Har vokst

Vi har fulgt Jo Sverre i snart ti år; fra han var frontfigur i den Follo-baserte gruppa Swiks via en sped start på solokarrieren fram til han nå igjen er frontfigur i sitt eget band.

Det vi ser, er en artist som har vokst veldig, og som i dag framstår som trygg og sikker på scenen, både under og mellom låtene, samtidig som denne tryggheten gjør ham god til å kommunisere med sitt stadig voksende publikum. Det var artig å se hvor god respons han fikk på musikken sin på Byscenen fredag kveld.

Rindalsdialekt

Og det er ikke rart at han får stadig flere tilhengere. Enkelt forklart fordi han lager og framfører musikk som folk liker, og som rører ved noe i dem.

Jo Sverre har noe unikt, og det er ikke bare fordi han antakelig er den eneste radiospilte artisten som synger låtene på kav rindaling. Foruten den vakre dialekten, har han en klar og varm stemme, gode låter - og stadig flere gode tekster.

Dette er nemlig en ung mann som beveger seg utenfor klisjeene om hjerte og smerte.

Jo Sverre har opplevd en eventyrlig utvikling og oppmerksomhet de siste månedene. Det er ingen grunn til at det skal stoppe nå.