Syv veger sto på lista over parseller som enda ikke hadde fått navn da politikerne i plan- og miljøutvalget (PMU) benket seg til møte tirsdag. PMU har fått delegert myndighet til å bestemme hvilke navn vegene i Skaun skal ha, men må likevel avklare alle navnene med navnekomiteen i Skaun hvis man ikke er enig med komiteens innstilling.

Det var en slik andregangs behandling PMU skulle gjøre tirsdag. Navnekomiteen hadde derfor kommet med en ny tilrådning til politikerne om disse syv vegene, der politikerne valgte å følge tilrådningen for seks av de syv vegene.

Les også: Dette skal veiene hete

Her er resultatet av PMUs behandling:

Gammelvegen i Brekka gjøres om til Gammelbrekka, slik at fylkesveg 757 får navnet Gammelvegen. For denne vegen hadde navnekomiteen anbefalt Kjæremsvegen.

Veg nummer 20: Her holder PMU fast på at vegen skal hete Brautabakken, selv om navnekomiteen viser til at «brauta» faktisk betyr bakke. Navnekomiteens forslag var Bøksetbrauta.

Veg nummer 22B: Her holder PMU fast på navnet Buvikåsvegen.

Djupsjøvegen endres til Djupdalsvegen.

Veg nummer 35 får navnet Engmarka, slik navnekomiteen foreslår.

Veg nummer 36 får navnet Seljanvegen.

Veg 65A får navnet Lykkja.

I tillegg endrer Kvennbergsvegen navn til Kvernbergsvegen. Politikerne bestemte også at Presthusvegen skal både starte i Valsetvegen og ende i Valsetvegen, samt at Valsetvegen skal gå helt ned til Fv 800.

Les også: Navn som engasjerer