Beatles BR, som eies og trenes av Lisa Ranita Johansen fra Kyrksæterøra, er ikke store karen, men vokser seg på høyde med de fleste når han entrer løpsbanen. Både i 2014 og i 2015 tjente den lille krigeren over 100 000 kroner, men fjorårets sesong ble mer i moll enn i dur. På sju starter i fjor ble det ingen trippelplasseringer, og ikke mer enn 30 000 kroner innkjørt.

Mandag var det duket for årets tredje start, etter at de to første endte med dundrende galopp. Og med tanke på at fjoråret ble som det ble og årets to første starter endte med galopp, var det slett ikke alle spillerne som hadde funnet plass til Dream Vacation-sønnen denne gangen heller. Og ut på oppløpet så ikke hesten ut som en vinner denne gangen heller. Hesten satt nemlig sist i feltet, før kusk Andre H. Stensen dro i høyretommen og feide rundt feltet nedover oppløpet. I mål var hesten først. Knepent, men sikkert.

Stolpe i raden

Etter mandagens kjøring på Leangen sitter man igjen med i alle fall ett spørsmål: Hvor god er egentlig hemnetraveren Federal Crown. At hesten er utrolig god, er det imidlertid ingen tvil om. Før mandagens kjøring sto hesten nemlig med fire strake seirer. Og for de som lurer på hvor god hesten er, såfikk de ikke svaret nå heller. For kusk Ragnhild Bjørnbeth styrte hesten til tet. Der fikk ekvipasjen ligge i ro helt til Magne Olsen kom susende med favoritten Bestbyarsenal. Ut på oppløpet gikk favoritten i nærkamp med hemnetraveren, men ble kontant avvist, og ifølge kusken var det flust med krefter igjen. Dermed kunne eier Ivar Haugen og svigerdattera som trener hesten, Inga Siri Berg, ta med seg stolpe i raden heim til Hemne. Stolpe i raden betyr fem strake seirer, noe som bare et fåtall hester klarer å oppnå i løpet av karrieren.

Utklassing

Et annet spørsmål som ikke er så lett å vite svaret på etter mandagens kjøring er: Hvor god er egentlig Alsaker Elfax? Alsaker Elfax, som eies og trenes av ekteparet Ronny og Elin Garberg, viste voldsom kapasitet som unghest, men har de siste årene slitt mye med skader. I år har imidlertid hesten endelig framstått som hel og frisk, og før mandagens løp sto hesten med to seirer på to forsøk i 2017. Den tredje starten endte også med seier - eller rettere sagt, utklassingsseier. Fra midt på oppløpet og til mål reiste orkdalingen fra resten av meltet med 30 meter. Med andre ord, mandagens seier ga ingen fasit på hvor kapasiteten til hesten ligger slik han framstår nå.

Resultater Leangen:

1. løp: 1) Beatles BR 1.16,4, 4) Black Butan 1.16,5, 5) Hidden Secret 1.16,6

2. løp: 4) Gikling Jerven 1.31,3, 5) Rebekka 1.31,8, 6) Skjetnejerva 1.32,6,

3. løp: 3) Red Hot Fire IV 1.18,9

4. løp: 3) Agaton Faks 1.34,2

5. løp: 1) Federal Crown 1.18,4

6. løp: 1) Alsaker Elfax 1.31,5

7. løp: 3) Krokstad Juvita 1.29,0, 5) Miådi ØK 1.31,1

8. løp: 2) Gjølmes April 1.20,2, 3) Sun Beauty 1.21,0, 4) Credit Rolls 1.22,4, 6) Dreamstile 1.21,7

Anders.Morken@avisa-st.no

952 52 261

Elin og Ronny Garberg kunne mandag glede seg over Alsaker Elfax sin tredje strake seier. Foto: Arkivfoto