I solskinnet sist lørdag var det bare blide fjes å se i skiløypene som strekker seg mellom Hølonda, Skaun og Orkdal.

- Nå har vi gått en runde og skal bare tørke noen klær før neste runde, sier Jørn Lefstad som har slått leir og tent bål ved Tomåsen sammen med bror Ola Aune Lefstad og kamerat Steffen Mo.

Jørn Lefstad (t.v.), Steffen Mo og Ola Aune Lefstad fra Skaun nyter det gode liv på skitur på Skaunakjølen. Foto: Audhild Øye

Påskestemning

De tre unge karene som nyter sola samt medbrakt mat og drikke, bedyrer at det er skikkelig påskestemning på kjølen denne dagen. De skryter av både løyper og den private bomvegen inn til Krokstadsetra som fører inn til skieldoradoet.

- Enkelte sier at de gruer for å kjøre vegen. Det er da bare å kjøre, sier Jørn Lefstad som mener de er heldige som har et så flott utfartsterreng så nært.

Les også: Lite snø gir perfekte forhold

Langveis fra

Det er det også mange andre som har oppdaget de siste vintrene, som det har vært snømangel mange andre steder. Folk kommer langveis fra for å gå på bortoverski i løypene som blir kjørt opp av frivillige gjennom Jårakjølens Venner. På Jårakjølen på hølondsida er ellers Megardshytta (Bråhytta) ved Morsjøen åpen hver søndag for salg av kaffe og vafler. Det er også mulig å gå inn og varme seg i lavvoen som er satt opp ved Tomåsen av frivillige ildsjeler i Skaun. Det kan være en passe lang tur for småbarnsfamilier som synes turen til Ølshøgda med sine 537 meter over havet, blir for drøyt.

Langtur

Men det er også dem som liker å legge ut på langtur. I løypa på lørdag traff vi Britt Monika Storseth Grostad fra Skaun som er en habil skiløper, og som benytter enhver anledning til en skitur. Lørdag tilbakela hun 35 km i skiløypene som strekker seg gjennom tre kommuner, og hun roser alle dem som gjør en stor innsats for å legge til rette for at folk kan ha gode skiopplevelser selv i en så snøfattig vinter om i år.

Mer kapasitet

Likevel så kan det være ei utfordring med parkering på de mest solrike dagene, da det er begrenset med parkeringsplasser både på Krokstadsetra og Melbyslettet i Skaun, Solsjøbygda og Rektorlia i Orkdal og Langbakken i Restadgrenda på Hølonda.

Reidar Almås i Jårakjølens venner opplyser ellers at venneforeninga forsøker å få i stand et løypesamarbeid mellom de respektive idrettslaga;idrettslaget Leik, Skaun IL og Svorkmo NOI.

Til neste år blir for øvrig Jårakjølen/Skaunakjølen behørig skiltet gjennom et samarbeid mellom de tre kommunene Orkdal, Skaun og Melhus. Slik vintrene er for tida, ser det nemlig ut til at dette området vil bli enda mer populært i framtida.