SISSEL PEDERSLI

Bor: Orkanger

Jobber med: Frisør

Hva gjør du akkurat nå?

- Jeg er på jobb. Jeg har akkurat gjort unna en klipp, og skal snart starte med en ny.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Om det er planlagt, forbereder jeg menyen i god tid. Da kan det bli tre- og fireretters. Gjerne kjøtt. Jeg lager en del utenlandsk mat, som for eksempel thaimat og indisk. Jeg liker å lage spennende retter som jeg ikke har laga før.

Hvor drar du helst på ferie?

- De siste årene har vi vært på bilferie i Europa, i Tyskland, Italia og Frankrike, og så hender det vi drar på storbyferie. Vi har også vogn, båt og spikertelt på Kongensvoll, og der er vi ofte om sommeren. Det er ferieparadiset vårt.

Hva leser du?

- Det går mye på krim. Jussi Adler-Olsen og Jo Nesbø har jeg lest mye av.

Din favorittpolitiker?

- Jeg synes Sylvi Listhaug gjør en god jobb. Jeg er ikke så engasjert i politikk, men jeg synes Listhaug er ei tøff dame. Det tror jeg vi trenger.

Hva opptar deg for tida?

- Jeg har barnebarn som opptar meg, og tenker på at de har det bra. Og så er jeg med som skitrener for unger i barneskolealderen. Det synes jeg er artig.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg bor midt i sentrum av Orkanger, og det er veldig sentralt med gangavstand til det meste. Men jeg skulle ha ønsket meg litt mer liv i gata, både på dagtid og kveldstid.

Hvordan holder du deg i form?

- Om vinteren er jeg litt i dvale, men sommers tid er jeg en del ute og går. Da blir det mange turer rundt bakkan og vannspeilet. Jeg har også vært med på styrketrening.

Favoritturmålet ditt?

- Jeg har vært i USA et par ganger, og trives godt der. Det samme gjelder for Frankrike og Italia. Det er vanskelig å velge ett sted. Men det er nok Frankrike og Italia jeg setter høyest. Jeg har tidligere bodd i Frankrike, og snakker språket. Det gjør det enklere.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Jeg er stort sett fornøyd med det jeg har, og synes jeg får gjort det jeg har lyst til. Jeg håper at barnebarna får vokse opp i trygge omgivelser.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du ha valgt da?

- Da ville jeg kanskje ha jobbet på butikk, med klær eller sko. Jeg må ha folk rundt meg. Jeg kan ikke være innestengt på et kontor.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du ha savnet mest?

- Barnebarna mine! Jeg tar for gitt at jeg har med meg samboeren.

Hva angrer du mest på?

- Jeg angrer ikke på så mye. Jeg bruker å si at jeg heller vil angre på det jeg har gjort i stedet for å angre på det jeg ikke gjorde.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284