Tidlig på året er det først og fremst de kaldblodige treåringene som er å se på lokalkjøringene. Hemnværingene har imidlertid klart å samle ni treåringer, hvorav hele seks varmblods.

Fem av disse er samlet i dagens siste løp, som er et rent treårsløp for varmblodshester. Og her blir det en interessant duell mellom to unghestspesialister, travtrener Noralf Brækken og Torkil Steinshaug. Brækken stiller til start med Fresh Fiona ME og Albarella Rags. Førstnevnte er søster til en av landets beste treåringer i fjor, Evil Enok Me, som travet på 12-tallet og tjente over 500 000 kroner. Steinshaug stiller også med to lovende treåringer, så her blir det garantert en prestisjetung duell. Og hvem vet, kanskje klarer hemnetraveren Hillarys Revenge å stikke kjepper i hjulene for Steinshaug- og Brækken-traverne.

Den sjette varmblods treåringen, Mim's Little Punk, kommer ut i dagens fjerde løp. Hesten eies og trenes av far og datter John Einar- og Silje Theodorsen, og møter på eldre hester i form av SK's Titania og Una Is A Joker.

Treårsløpet for kaldblodshester går som dagens første løp og teller tre hester; Prins Amadeus, Møre Bella og Vill Vira. Sist disse hestene møttes vant Vill Vira, etter at Prins Amadeus galopperte og ble disket. Nå er det duket for revansje.

Mens man de siste årene har sett fallende interesse for å starte i lokalkjøringene på vinteren, har hemnværingene klart å samle hele 45 hester og ponnier til start. Dagens hovedrett blir trolig Holgers Minneløp, som er et løp for de hurtigste kaldblodshestene. Her blir det blant annet gjensyn med skauntraveren Melling Svarten, men det spørs om hesten til Erling Mellingseter klarer å holde unna for hurtigtog som Tøff, Vill Dina og Hongslo Gutten, som starter fra tillegg.

Også hurtigløpet for varmblodshester kan vise til kvalitet. I det seks heter stor feltet finner vi blant andre V75-hestene Valley Ivan og Midnight Moon, som har tjent over 1,7 millioner kroner til sammen.

Anders.Morken@avisa-st.no

952 52 261