Hemne: Instruktør Andreas Ven Langø, i sin tid selv skuespiller i Hemne Teaterlag, har tatt grep med årets revy. Med kafeen og bandet som de mest synlige. Ja, revyen touchet nok innom teatersjangeren til tider, og det var kanskje flere som tenkte på navnet «Teaterkafeen» underveis?

Søskenkjærlighet

I åpningsnummeret fikk vi et innblikk i hvem vi kom til å møte videre ut over i forestillinga da revygjengen ønsket velkommen til Café SiOmSi. Ut fra denne anmelders revyhukommelse var melodien gjenbruk fra nummeret «Picago Kro» en gang på 90-tallet - uten at det dro noe ned. Her i kafémiljøet ble et trusselbilde bestående av både konkurs og oppkjøp presentert. Eiere og drivere skalv av engstelse.

Nå fikk akkurat den biten en lykkelig slutt.

I det kunstneriske programmet for øvrig var spredningen stor. Vi fikk et flirfullt møte med de vårrullselgende Ping, Pang og Pong, og hvordan de håndterte uanmeldt besøkt fra selveste Mattilsynet, alt spunnet rundt historien om De tre bukkene bruse.

Brødrene Kyrre og Børre - spilt av de ekte brødrene Finn og Ketil Spjøtvoll - var en annen gapskrattleveranse til salen, der ideen var hentet fra et TV-kringkastet søskenpar på en annen kant av landet. Her i Hemne var det nok mer promp enn prakt...

Æ og Donald

En bokstav i norsk detaljvarehandel og en relativt nyvalgt president er to av godbitene som har forlystet og irritert i nyhetsbildet den siste tida.

Randi Lund Bugten var helt fantastisk i monologen «Æ-korpset», der hun på ekte «Randi-vis» leverte den ene treffsikre replikken etter den andre i en miks av Æ, musikkorps og kommunereform. Ja, i revyinnpakning har nå Rema blitt så stor og høy i status at den velkjente korpsslageren fra 17. mai må omskrives til Rema i rødt, hvitt og blått.

Og når mulla Krekar i år glimret med sitt fravær, var selvsagt flyreisa bestilt til Donald Trump for å innta revyscenen i Hemne. Det ble spektakulært og storslagent da vi fikk høre at mannen med ambisjon om å bli president for intet mindre enn hele verden, starter erobringa i nettopp en ganske liten kommune i Sør-Trøndelag i Norge. Og skal det bygges mur rundt Hemne, er det Orkdal som må betale!

I dette presidentnummeret trådte selveste sjefen sjøl, Andreas Ven Langø, inn som hovedrolleinnehaver.

Hyllet opprykket

Litt vennskapelig verbalkrig med nabo Snillfjord var det også plass til. Visste du for eksempel hvorfor det ikke er noen skilsmisser i Snillfjord? Jo, fordi ingen der er gift, skal vi tro Ketil Spjøtvoll og Randi Lund Bugten.

Kenneth Holm, vekselvis på krykker og i rullestol med en skadet fot fra den virkelige verden, tok parti med grisen og et oppgjør med misvisende uttrykk som grisekjøring og griseflaks, mens kommunestyret har fattet enstemmig vedtak om at Hemne Hotell skal gjøres om til fødselsfabrikk. Så vet vi det.

Ei strikka gulstripe på E39 fikk til og med si ega vise, framført med glimt i øyet av Nils Tøndel, mens de nyslåtte 1. divisjonsdamene til KIL/Hemne ble hip hoppet og rappet opp i en grønn- og hvitstripet begeistringens himmel.

Go'foten

Hemne Teaterlag har levert en solid revy, selv om vi ikke ville blitt skuffet om et talent som Arne Ivar Ness - kanskje den største galskapsambassadøren Hemne har på en revyscene - kunne vært eksponert enda mer. Samtidig må det nevnes - for balansens skyld - at Kristine Rosøy Kjønsvik bidro i galskapsregnskapet i flere roller. Den jenta er stor! Vi sier bare: Følg med dette ekstremtalentet i tida framover.

SiOmSi får toppkarakter. Her var det ingen feil- eller hvileskjær, men en kontinuerlig flyt og flotte overganger. Alt i alt en særdeles stødig gjeng med tro på egne ferdigheter uten nøling eller nervøs skjelving i munnvikene. De har helt tydelig spilt hverandre gode i en god øvingsprosess.

Bandet, det bokstavelig talt mest opphøyde av alt og alle i Hemne samfunnshus, bidro til at tida gikk utrolig fort i en revy med 26 nummer. Så all mulig honnør til Svein Waade, Jan Erling Holberg, Olav Hunnes, Jorulf Gumdal og Egil Hoem - som satt der SiOmSi - for en velspilt aften.

På samme måte fortjener Helle Lund Olsen, med røtter i Hemne og innleid fra Malvik for tredje gang, like mange rosende ord for å ha koreografert alt dette til ryddige og flotte scenebilder. Det var stor stas å se stilig og til de grader rytmisk charleston i avslutningsnummeret.

En komplett revy

Og når denne anmelderen, som skriver etter å ha vært på premieren fredag kveld, får et programhefte på 44 sider (!) i hendene, bidrar det til prikken over i-en og bekrefter at hele konseptet oppfyller alle krav til revyfaglige ISO-sertifiseringer.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300