Pendler man daglig med Boreals bussruter mellom Orkdal og Trondheim er det fort gjort å gå fra klesplagg som skjerf, luer og votter når man går av bussen. Da skal man vite at det er fullt mulig å finne igjen gjenglemte klær og gjenstander, blant annet på Boreals kontor i Orkanger.

- De bussene som er stasjonert her i Orkanger, ryddes her. Alt som ikke er stjålet havner i våre kasser, forteller trafikklederassistent Kurt Auseth.

Les også: To elger skulle ta nattbussen

Boreal har sin stasjon på Grønøra i Orkanger.

Ikke helt enkelt å finne

Han finner vi innerst inne i en anonym korridor i et av kontorbyggene på Grønøra i Orkanger. Et beskjedent skilt på fronten av bygget opplyser at her holder Boreal til, men man må våge seg gjennom en del skiltløse dører før man finner inngangen til Auseths avdeling. Der finner man imidlertid også fire-fem kasser med gjenglemte klær, poser og ting.

- Finner vi lommebøker, så prøver vi å finne navnet på eieren og ringe ham eller hun opp. Vi kan også søke opp savnede gjenstander, forteller Auseth.

På Boreals kontor i Orkanger kan man finne igjen det man har glemt på bussen. Kanskje.

Lang åpningstid

Fra kontoret på Grønøra styrer han det meste som har med bussene til Hitra, Frøya, Selbu, Stjørdal og Munkvoll å gjøre. Ti trafikkledere jobber på skift, og selve kontoret er åpent mellom 06 og 17.

- Men det er ikke mange som kommer hit og leter. Vi har hatt liggende dyre briller her som ikke blir savnet. Av og til finner vi også telefoner. Men kanskje folk ikke er klar over at de kan komme hit, sier Auseth.

Les også: Rute 310 fungerer nå som «flybuss».

Full oversikt over bussene

Og skulle man ikke finne det man har glemt i kassene til Auseth, er det en smal sak for ham å finne ut hvilken buss og hvilken sjåfør som kan ha tatt vare på det.

- Tok du bussen på rute 310 klokken 16.17 mandag 13. februar, sier du? Da kan jeg fortelle deg at den bussen er stasjonert i Stjørdal. Men jeg har navnet på bussjåføren her, og du kan få telefonnummeret, sier den forekommende trafikklederen bak skranken.