— Vi toppet laget!

Faglærer Morten Hageskal er ærlig på at han plukket ut sine tre beste elever til sørtrøndersk mesterskap i yrkesfag. Denne uka konkurrerte derfor Halvard Melum (industrimekaniker), Sander Singsdal (sveis) og Espen Kjønsvik (manuell maskinering) mot likesinnede fra fylket på Charlottenlund videregående skole denne uka. Gulrota var å komme til selve EM, som arrangeres på Lillehammer 26. og 27. april.

Halvard og Sander vant like godt alt og reiser til Lillehammer for å kjempe om norgesmestertittelen. Espen gjorde ett feilvalg under konkurransen og nådde ikke opp.

— Vi gjør da i det minste noe riktig, sier Asbjørn Sagøy, en annen av faglærerne på Hemne videregående skole.

Nervøs

– De to vinnerne har nå fått med seg ei verdifull erfaring fra konkurransen på Charlottenlund. Vi synes det er flott at de har lyst til å delta i en slik konkurranse, sier rektor Ole Ledahl.

Selv var deltakerne ikke optimister i det hele tatt før turen til Trondheim.

— Jeg var skikkelig nervøs og hadde ikke trua i det hele tatt, men jeg hadde samtidig tillit til at jeg kunne faget mitt, sier Sander Singsdal.

— Jeg var ikke så veldig nervøs på forhånd, helt til jeg møtte de andre deltakerne. Da begynte jeg å miste trua, sier Halvard Melum.

Bra på CV-en

Nå skal de holde fokus på faget sitt fram mot NM, samtidig som de skal ha ordinær undervisning.

— De må nå forberede seg både på NM og eksamen her på skolen, sier Morten Hageskal.

— Bare det å ha nådd en NM-finale er viktig å ha på CV-en sin med tanke på å få seg jobb i tida framover, sier Ole Ledahl.

Det er WorldSkills Norway som formelt arrangerer NM i yrkesfag. Det er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Helsefag neste

Det er første gang Hemne videregående skole har med elever i kvalifisering til NM. Det har selvsagt gitt mersmak å få to finalister på første forsøk. Ole Ledahl forsikrer at skolen også vil melde opp kandidater til å delta i NM i helsefag.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300