Kierulf er gruppeleder for Høyre i fylkestinget. Han er overrasket og bekymret over at Ap i programforslaget sitt foreslår å fjerne fraværsregelen.

Falt med 44 prosent

- Arbeiderpartiet legger seg nå på en linje som handler om å reversere mye av det regjeringen gjennomfører, uten å være tydelig på hva man er misfornøyd med eller hva alternativet er, sier Kierulf og viser til den store effekten fraværsgrensa ser ut til å ha hatt på fraværet i de videregående skolene.

- Aldri har vi sett et enkelttiltak som på så kort tid har hatt så stor effekt på elevers fravær i de videregående skolene i Sør-Trøndelag der vi har sett en nedgang på hele 44 prosent. Å stille krav til elever, er å ta dem på alvor. Arbeiderpartiets vingling i spørsmålet om krav til tilstedeværelse, er et svik ovenfor elevene våre, sier Kierulf som i kommende fylkesting vil utfordre fylkesordfører Tore O. Sandvik på hva han mener om fraværsregelen.

Har sendt spørsmål

Kierulf har i den forbindelse sendt følgende spørsmål til Sandvik:

«Kunnskapsministeren innførte en fraværsgrense i videregående skole fra høsten 2016. Det betyr at det nå stilles tydelig krav og forventninger til elevenes nærvær på skolen for at de skal få karakter i fagene.

Tall og tilbakemeldinger fra rektorer viser at fraværet har gått kraftig ned på de videregående skolene i Sør-Trøndelag og ved skoler over hele landet. Det viser at fraværsgrensen virker, og at det er betyr noe for elevene når vi stiller krav til dem.

Dessverre er det ikke alle partier som ser betydningen av dette. I Arbeiderpartiets programutkast for neste stortingsperiode foreslås det å fjerne fraværsgrensa. I lys av erfaringene vi har i Sør-Trøndelag, hvordan stiller fylkesordføreren seg til et forslag som svekker krav og forventninger til elevene våre?»

ST har ikke fått kontakt med Tore O. Sandvik.