Orkdal kommune inviterer til folkemøte om Trondheim havns reguleringsplan. Møtet vil bli avholdt i kommunestyresalen førstkommende mandag.

Lagt på is

Mange vil kanskje finne det merkelig at det blir avholdt et slikt møte kort tid etter at Trondheim havn har lagt planene på Grønøra vest på is. I forrige uke skrev ST om at Orkdal kommune og Trondheim havn hadde blitt enige om at havna ikke kjøper den såkalte Fesil-tomta. Bakgrunnen for den avgjørelsen er at Trondheim havn mener de vil ha nok areal på Grønøra øst i overskuelig framtid, samt at Orkdal kommune er i ferd med å få knapphet på næringsareal - og derfor ønsker å selge dette arealet til aktører som skaper arbeidsplasser.

En del av prosessen

Kommunalsjef for samfunn og næring i Orkdal, Steinar Gaustad, sier til ST at folkemøtet vil handle om selve reguleringsplanen.

- Det ble bestemt tidlig at man skulle ha et folkemøte i forbindelse med behandlinga av reguleringsplanen. Møtet handler ikke om selve gjennomføringa av prosjektet, men er rett og slett en del av høringsprosessen, sier Gaustad som legger til at det vil bli informert om rapportene og utredningene.

Gjeldende plan

- Hvorfor bør folk ha interesse av å møte opp på mandag, nå som det er uklart om det i det hele tatt blir noen utbygging på Grønøra vest?

- Møtet hadde nok vært mer interessant om Trondheim havn hadde stått klar til å bygge ut. Men det er dette som vil være den gjeldende planen for ei utbygging når eller hvis den kommer, og det har vært sterke interesser som har hatt meninger om forhold som berøres i utredningene, sier gaustad og nevner laks/ørret, fugl og naturmangfold.

Steinar Gaustad og Orkdal kommune ønsker velkommen til folkemøte på mandag. Foto: Catharina Morken