For snart fire år siden gjennomførte skytterlaget tidenes største Norgescup i baneskyting på Gammelstødalen skytebane med hele 1304 deltakere. Slike store arrangement er avhengige av mange frivillige og her viser rennbyggene enestående positivitet og vilje til å stille opp. Landsdelskretsstevnet som arrangeres 1. til 2. april, blir langt fra like stort som norgescupen for fire år siden, men det krever like stor frivillighet til å arrangere dette stevnet som norgescupen.

- Det er jo et lite stevne i forhold til det vi har arrangert tidligere, men feltskyting arrangeres på gamlemåten. Det vil si at vi ikke bruker elektroniske skiver, men vanlige pappskiver. Da blir det en manuell anvisning som krever mange frivillige, sier Otte Hårstad i Rennebu skytterlag.

Landsdelskretsstevnet er lagt til Voll skole i år.

Rennebu skytterlag er et aktivt lag, men det er likevel et lite lag i en liten kommune.

- Vi må nok ta i bruk hele medlemslisten for å ha nok frivillige. Det meste skal stort sett arrangeres på søndagen, så det blir nok en heftig dag, sier Hårstad.

Kompakt stevne

Det finnes derfor mye god arrangementskompetanse når nå Rennebu skytterlag på nytt inviterer til nytt stort skytterstevne, Landsdelskretsstevnet i Feltskyting. Denne gangen stiller nærmere 70 frivillige opp og forbereder seg til storinnrykk i Rennebu. Arrangementet blir et kompakt arrangement med både finfelt og grovfelt i nærheten av Voll skole som også blir hovedbasen hvor påmelding, resultatservice, premieutdeling og matservering skal foregå.

- I og med det er feltskyting så må vi bruke en annen arena enn Gammelstødalen skytebane. Feltskyting skal foregår i felten og det er avstander alt fra 100 til 400 meter, så da tror vi at vi har funnet en bra arena i nærheten av Voll skole. Der er det nok parkeringsmuligheter der, sier Hårstad.

Håper på 250 skyttere

Her vil ungdomsskyttere, seniorer og veteraner konkurrere om å bli landsdelsmester og konkurrere om medaljer og trofeer. For de aller fleste er likevel det å treffe den store skytterfamilien fra Trøndelag til gode samtaler hyggelig samvær det viktigste. Arrangementet ventes å samle over 200 skyttere fra Oppdal i sør til Namsskogan i nord. Invitasjonen går til alle skytterlag innen skyttersamlagene Fosen, Gauldal, Hitra&Frøya, Inntrøndelag, Namdal og Uttrøndelag.

- Det er vanskelig å si hvor mange deltakere som kommer, men når det arrangeres såpass langt sør, så trekker det tradisjonelt litt mindre enn når det arrangeres midt i Trøndelag. Vi har forberedt oss på at det kan komme 300, men vi tror vel ikke det kommer mer enn 250. På dette stevnet skal både de beste og bredden i begge trøndelagsfylkene i aksjon, sier Hårstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255