Geitastrand bueskytterlag har de siste årene vært en suksesshistorie både resultatmessig og når det gjelder rekruttering. I tillegg har det blitt arrangert en rekke flotte stevner. Men laget har slitt med å tilby medlemmene gode nok treningslokaler på vinteren, noe som har ført til at flere har gitt seg i det siste året. På det meste hadde bueskytterlaget opp mot 35 på trening, men det dabbet av og flere treninger i fjor var antallet ned i bare ti.

- Å få nye lokaler betyr veldig mye for oss. Nå kan vi trene på vinterstid og de som skal delta på konkurranser får anledning til å trene innendørs før de skal i aksjon. Dette er veldig positivt, sier leder i Geitastrand bueskyttere Torbjørg Husdal.

Geitastrand bueskytterlag har endelig funnet seg nye lokaler og har nå fått tilgang til treningslokale på Orkanger, i samme bygg som Bowlingen. Foto: Geitastrand bueskytterlag

Fant egnet lokale

De siste månedene har klubben lett etter et egnet lokale som ikke er for dyrt for en liten klubb og nylig fant de løsningen.

Bueskytterlaget har nå fått tilgang til treningslokale på Orkanger, i samme bygg som Bowlingen. Lokalet er såpass stort at utøverne kan benytte seg av 18 meter (og 12 meter) skyteavstand, noe som legger til rette for dem som ønsker å trene mot konkurranser (18 meter er standard innendørs avstand). Klubben vil ha treninger tre dager i uken på tirsdag, torsdag og søndager.

- Lokalet er veldig bra for bueskyting. Det kan imidlertid være litt kaldt fordi lokalet er såpass stort at det ikke kan stå på varme hele tiden, men det har gått fint så langt, sier Husdal.

Nå håper klubben å få inn enda flere medlemmer til klubben.

- Vi håper jo at dette kan være med på å få tilbake en del av dem som har gitt seg tidligere fordi vi ikke har hatt skikkelig lokale. Nå ligger i tillegg lokalet veldig sentralt i Orkdal og vil være lett tilgjengelig, sier Husdal.

Idrett for alle

Når det gjelder bueskyting, hevder jentene/damene seg like godt (eller bedre) som gutter/menn. Bueskyting handler mest om teknikk og mental fokus og det kan like gjerne utøves fra rullestol eller vanlig stol for dem som har problemer med rygg/føtter.

- Bueskyting er en idrett for alle. Det har ingenting å si om du sitter i rullestol eller står, er ung eller gammel. Dette er en individuell idrett hvor du ikke er avhengig av noen andre enn deg selv for å prestere, sier Husdal.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255