En større del av behandlingsansvaret er flyttet fra sykehus til kommunene. Pasientene blir utskrevet fra sykehuset tidligere enn før, og kommunehelsetjenesten har fått ansvar for å ivareta pasienter med til dels komplekse sykdomsbilder. Dette stiller igjen krav til økt kompetanse hos personalet i kommunehelsetjenesten – spesielt innen pleie og omsorg.

Forskning viser at kortere liggetid på sykehus, kombinert med utilstrekkelig fagkompetanse i kommunehelsetjenesten, kan føre til økt pasientdødelighet.

I Orkdal har vi hatt og har, en veldig stor andel ufaglært arbeidskraft innen pleie og omsorg. I tillegg er det veldig få søkere til utlyste sykepleierstillinger.

Orkdal arbeiderparti ser med bekymring på denne utviklingen. Vi vil oppfordre Orkdal kommune til å ta denne problematikken på alvor. Øk andelen av helsefagarbeidere og sykepleiere innen pleie og omsorgs- sektoren. Dette vil først og fremst heve kvaliteten på de tjenestene som tilbys, og det vil også bidra til at pleie og omsorgssektoren blir en mer attraktiv arbeidsplass.

Årsmøtet i Orkdal Arbeiderparti