Hemne

— Jeg synes det er for ille at Hemne ikke skal et bowlingtilbud. Når det er sagt, tror jeg dette er siste muligheten for å beholde det. Jeg er nå den tredje driveren på relativt kort tid, og jeg tviler på at vi får en fjerde dersom jeg ikke lykkes, sier Jorunn Hunnes.

— Drifta av grillen og restauranten blir som før, sier Jorunn Hunnes.

Meldte oppbud

Hun tok formelt over etter Gunn Berlotte Spjøtvold i begynnelsen av februar. Spjøtvold, som i intervju med ST har uttalt at hun både var sliten med litt for mange baller i lufta – blant annet som driver og innehaver av Hemne Trenignssenter og jobb ved siden av – og at økonomien i bowlingsdrifta var langt annet enn rosenrød.

Hun valgte derfor å gi seg, og meldte oppbud av virksomheten i slutten av januar.

— Jeg er heller ingen ambisjon om å bli millioner, men jeg har et stort håp og ønske om å få det til å gå rundt for å beholde tilbudet i bygda, sier Hunnes.

Sosial møteplass

— Hvilke grep tar du nå for å få en oppsving i bowlinghallen?

— Det har vært noen tekniske utfordringer med poengtavla. Den holder vi nå på med å ta en full gjennomgang av. Mens dette pågår, er det altså fullt mulig å spille bowling ved å skrive poeng manuelt.

— Vi vil også ta grep når det gjelder profilering. Blant annet må vi skilte bedre fra Øragata siden vi ligger litt i «bakgården». Vi må sørge for at folk finner fram, sier Hunnes, som også vil utvide åpningstida og fortsatt ha åpent sju dager i uka.

Hun ønsker videre å gjøre restauranten til en sosial møteplass med TV-overføring av eksempelvis fotballkamper og andre sportsarrangement.

Det er eget stort kjøkken knyttet til hallen.

Ivrige seniorer

Når det gjelder den delen av virksomheten som utgjør matservering, kommer det til å bli som før.

— Vi beholder konseptet slik det er, og har også samme kjedetilknytning.

Hunnes satser i første omgang på åtte ansatte i ulike stillingsstørrelser. Ingen, ikke Hunnes selv heller, vil ha full stilling. De som ønsker det, blir med over fra forrige driver og får tilbud om ansettelse.

— Hvem er de ivrigste bowlerne i Hemne?

— Jeg har inntrykk av at de som kaller seg seniorbowlere er veldig ivrige og setter stor pris på tilbudet. Så er det bare å håpe på at dette smitter over på andre.

— Ditt eget forhold til bowling?

— Jeg synes det er en artig og troskyldig fritidsaktivitet, selv om jeg ikke kan si jeg er en erfaren spiller.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300