Orkanger IFs legendariske garderobeanlegg er snart historie.

- Det er på tide. Da jeg var småguttespiller i 1961, brukte vi disse garderobene. Og allerede på 1970-tallet fikk vi fotsopp her, ler Knut Steen, driftsansvarlig i Idrettsparken.

Rivinga av fjøset har så smått begynt. Mesteparten av innmaten i det gamle fjøset er tatt ut, i henhold til godkjent miljøsanering. Onsdag kveld denne uka startet også jobben med å ta av panel på ytterveggene.

- Det utvendige panelet kjøper restauranten Egon av oss. De betaler godt, så dette blir penger i kassen, forteller Steen.

Paneljobben fortsetter kommende mandag, etter vinterferien. Og i slutten av neste uke blir resten av bygget revet.

- Låvedøra og et gammelt vindu skal Knut Even Wormdal i Orkanger aktivum ha som et minne fra fjøset. Dette skal settes opp i tilknytning til baren i lokalet her på Nedre Rømme, forteller Steen.

Mardahl maskin er hovedentreprenør på prosjektet, som er OIFs største noen gang. Prisen på flerbrukshuset som skal erstatte fjøset, ligger på i overkant av 19 millioner kroner og skal blant annet inneholde garderober, lager, oppholdsrom og fungere som et slags klubbhus.

Om alt går etter planen, skal bygningsarbeidet på det nye flerbrukshuset starte i løpet av mars. Det er et stort prosjekt som det forventes å bruke ett år på å ferdigstille.

– Dette er den største investeringen Orkanger IF har gjort noen gang og det er et relativt stort prosjekt. Vi håper at det kan stå ferdig i løpet av våren/sommeren 2018, sa Geir Knutzen, leder i Orkanger IF, til ST i januar i år.

Etter at planene begynte å ta form har flere interessenter meldt seg på for et samarbeid om bygget. Det som er klart er at Orkdal janitsjar og Røde kors også skal ha tilhold i flerbrukshuset og blir med på et spleiselag med OIF. Hvor mye de enkelte brukerne skal ut med er enda ikke klart.

I det nye flerbrukshuset skal det være seks garderober. Herfra skal man kunne gå rett ut på friidrettsbanen og grasbanen.

Grasbanen skal for øvrig denne sesongen være kamparena for klubbens junior- og seniorlag.

Slik skal flerbrukshuset se ut fra friidrettsbanen i Idrettsparken. Pris: I overkant av 19 millioner kroner. Foto: On arkitekter