Navn: Liv Ågot Hågensen

Bor: Børsa

Jobber med: Kreftkoordinator i orkdalsregionen

Hva gjør du akkurat nå?

- Nå sitter jeg på jobb og planlegger for at kreftpasienter i orkdalsregionen skal ha det best mulig.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det blir elg, biffsnadder av elg. Det er så mange jegere i familien. Både ektemannen, datter Astrid og svigerfar går på jakt.

Du har ikke vurdert å skyte opp selv?

- Nei, jeg har ingen lyst til å sitte på en stubbe og fryse. Jeg liker best å røre meg og være i aktivitet. Dessuten blir det mer enn nok kjøtt her i huset.

Hvor drar du helst på ferie?

- Jeg liker meg både i utlandet og på fjellturer, og jeg liker å oppleve nye plasser. Jeg trives også veldig godt når vi er på hyttetur, enten på Singsås eller i Oppdal. Da er vi ute på fjellturer.

Hva leser du?

- Når jeg har ferie, leser jeg bøker. Ellers blir det veldig mye faglitteratur. Kanskje litt for mye. Men det blir kanskje sånn når man er veldig interessert i faget sitt. Jeg leser to aviser på papir: Adressa og Sør-Trøndelag. Pluss at jeg leser ukeavisa Ledelse hver fredag, om jeg har tid.

Din favorittpolitiker?

- Jeg synes Erna er flink, uten at jeg er Høyre-dame. Lokalt har jeg sans for Siri Grøttjord fra Arbeiderpartiet. Hun er en flink politiker.

Hva opptar deg for tida?

- Det er at familien min har det bra; mannen min, døtrene og alle andre. Jeg er også veldig opptatt av faget mitt. Jeg har vært sykepleier i nesten 30 år, og de siste årene som kreftkoordinator. Det er veldig mye bra arbeid som gjøres av kommunene i orkdalsregionen.

Hvorfor bor du der du bor?

- Det er fordi jeg bor sammen med odelsgutten på Evenstad. Det er veldig sentralt, og en fin plass. Jeg kommer opprinnelig fra Tyholt.

- Gikk overgangen til bygdelivet greit?

- Ja, det er bare deilig. Her er jeg nær sjøen og marka. Dessuten er jeg veldig glad i å kjøre bil, så jeg kommer meg dit jeg vil.

Hva gjør du på fritida?

- Da går jeg på ski, jeg strikker, leser, springer, og så danser jeg litt. Nå skal på Rørosmartnan og danser pols et par ganger om dagen. Jeg bruker mye tid på venner.

Hvordan holder du deg i form?

- Jeg er mye på tur, og så isbader jeg omtrent hver 14. dag. For å holde seg i fysisk form, tror jeg det er viktig å ha det bra mentalt. Det er viktig å se lyst på livet og være optimistisk. Jeg er flink til å slappe av, og har funnet en fin balanse mellom aktivitet og hvile.

Favoritt-turmålet ditt?

- Da må jeg si Børsa-marka. Det er så enkelt som det. Jeg synes også det er veldig fint på Skaunakjølen på ski.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Jeg skulle gjerne reist enda mer. Jeg har vært et par ganger i USA, og vil gjerne tilbake dit. Uten at jeg kan si at jeg drømmer om det. Jeg synes egentlig at jeg får gjort det jeg har lyst til. Det hadde kanskje vært artig å være på høye fjelltopper, som for eksempel Kilimanjaro. For meg er det viktig å være impulsiv, for eksempel å kaste seg i bilen og kjøre 50 mil for å danse.

Er ektemannen glad i å danse?

- Nei, han danser bare de rolige låtene. Han synes det er tragisk med gammeldans og swing, som jeg liker å danse til.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Kanskje bilselger. Jeg er interessert i bil, sjø. Men jeg vet ikke om jeg hadde holdt ut så lenge. Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Uten tvil familien. Rolf og ungene. Og vennene.

Hva angrer du mest på?

- Jeg angrer ingenting.