For når du er den første til å gjøre noe, er nemlig rekorden uslåelig - ingen andre fra Hemne kan score det første målet i en eliteseriekamp i en ishockeykamp for damer.

14 år gamle Linnea Bertelsen-Tangvik scoret sitt første for Wing Elite i bortekampen mot Sparta søndag. Hun punkterte kampen ti minutter før slutt ved å sette inn 3-0-målet.

Så en rosa plakat

— Det var vel en ganske ubeskrivelig følelse å score sitt første eliteseriemål, sier Linnea, som - tradisjonen tro - fikk med seg pucken hjem som minne om denne begivenheten.

— Hvordan kom målet?

— Jeg sto foran mål og tok imot en pasning. Jeg skjøt, og så ble det mål, sier jenta, som spilte sin femte kamp for sesongen i sin sjuende sesong som aktiv spiller.

— «Alle» i Hemne spiller fotball, men ikke du. Hvorfor ishockey?

— Jeg var med mamma og pappa på ishockeykamp for mange år siden, og da så jeg en rosa plakat i ishallen i Trondheim. Jeg visste kanskje ikke helt hva det handlet om, men jeg sa jeg har lyst til å prøve. Så viste det seg at det var en invitasjon til å komme på ishockeytrening. Siden den gang har jeg vært hekta. Når det gjelder fotball, er jeg ikke så veldig god på det, sier Linnea, som går niendetrinnet på Sodin skole.

Nærmere ishallen

— Hva skjer etter tiende?

— Jeg kommer nok til å flytte til Trondheim for å bo nærmere ishallen. Det er litt langt å kjøre fram og tilbake. Men jeg har heldigvis en pappa som er veldig interessert i ishockey.

— Du kommer til å fortsette, med andre ord?

— Ja, definitivt!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300