Det ble rabalder da oppdalsordfører Kirsti Welander besøkte Innset tidligere i måneden uten at Rennebus ordfører Ola Øie var invitert. 10. januar vedtok nemlig kommunestyret i Rennebu å legge ned skolen og barnehagen på Innset. Dette var nok dråpen som fikk begeret til å flyte over for innbyggerne på Innset, som i mange år har gitt uttrykk for at de ønsket å bli en del av Oppdal kommune.

Les også: Vil ut av Rennebu

Det ble sendt søknad til fylkesmannen om å foreta grensejustering slik at Innset blir en del av nabokommunen Oppdal. I tillegg inviterte bygdefolket Oppdals ordfører Kirsti Welander på besøk.

Arve E. Withbro antok at Welanders besøk uten at vertsordføreren var med, skyldes uvitenhet om kommunal konstitusjonell praksis på dette området.

Politisk folkeskikk

- Jeg mottok en e-post om at hun var invitert, men det forelå ingen invitasjon til at jeg skulle komme på møtet, sier ordfører Ola Øie (Ap).

Den manglende invitasjonen fikk blant annet partikollega av Øie og tidligere rådmann i Rennebu, Arve E. Withbro, til å etterlyse mangel på politisk folkeskikk i et leserinnlegg i avisa Sør-Trøndelag 18. februar.

Les også: Mangel på politisk folkeskikk

- Det er klart det hadde vært greit å ha vært til stede på møtet. Det handler om respekt. Det hele var nok en glipp, sier Øie, som imidlertid ikke ønsker å forfølge saken videre.

Han vektlegger heller at han har en god dialog med oppdalsordføreren og poengterer at det er viktig for Rennebu og Oppdal å sørge for å utvikle sørdelen av fylket på best mulig måte.

Hatt eget møte

- Jeg har i ettertid hatt et eget møte med folk på Innset, der jeg har manet til samhold og oppfordret til å opprettholde Rennebu som egen sterk kommune. Jeg har ingen problemer med å forstå at skolesaken vekker sterke følelser langt inn i hjerterota, men håper at prosessen ender opp med at vi kan se framtida sammen, som del av samme kommune, sier ordfører Ola Øie.

Han mener at møtet med bygdefolket på Innset var positivt, og preget av en god dialog.