Skaun kommune har godkjent rammesøknad for oppføring av fire tomannsboliger og fem eneboliger med tilhørende opparbeiding på eiendommen Egghåggån i Eggkleiva. Eiendommen ligger like ved fotballbanen i nordenden av Laugen, helt ved sentrum i Eggkleiva.

Tettbygd preg

I forbindelse med byggesøknaden har naboer klaget på at eiendommen vil få høy utnyttelsesgrad, og at den tettstående bebyggelsen på to etasjer vil være lik den man finner for eksempel i sentrum av Buvika, noe som naboene hevder vil bryte med eksisterende byggestil i Eggkleiva som består av villa- og småbruksbebyggelse. Ifølge naboklagen vil dette ikke være tiltalende i forhold til omgivelsene, og svekke områdets landlige kvaliteter.

I tråd med planen

Kommunen har på sin side vurdert dette til å være i tråd med det konkrete reguleringsformålet for eiendommen, som er «konsentrert småhusbebyggelse».

«Dette betyr mindre frittstående eller kjede- og rekkehus som ligger mer konsentrert enn tradisjonell frittliggende villabebyggelse», skriver kommunens saksbehandler Olav Kvarme som også viser til at dette er et vanlig reguleringsformål også utenfor pressområder.

«Dette begrunnet i behovet for å spare press på dyrka jord, turområder og annen natur, samt miljø- og effektiviseringsgevinster for samfunnet ved å lokalisere bebyggelse til den infrastrukturen vi har», skriver Kvarme.

Spent utbygger

Per Kirkaune hos Salvesen og Thams er spent på hvordan responsen blir for prosjektet i Eggkleiva.

- Nå har vi prosjektet ute på anbud hos entreprenører, og så vil vi lage salgsprospekt og starte salget når vi får inn anbud. Jeg regner med at vi skal ha det på plass i løpet av april. Så spørs det hvordan interessen er. Vi har fått noen telefoner fra folk som er interessert, sier Kirkaune.

Dette er foreløpig det eneste prosjektet Salvesen og Thams har i de indre  delene av Skaun.

- Skaun har hatt en rivende utvikling, men i Eggkleiva har det ikke skjedd så mye. Så vi får se. Det er ei fantastisk tomt, sørvendt med utsikt mot Laugen, sier Kirkaune.

- Har dere noen nedre grense for salget før dere setter i gang?

- Nei da, dette er enkeltstående hus. Vi bygger etter hvert som vi selger. Får vi solgt to så starter vi med de to.

Per Kirkaune er spent på responsen når prosjektet legges ut for salg.