Stikk i strid med gjeldende landbruksmelding og den politikken Arbeiderpartiet har stått for.

Vi vil videreføre viktige målsetninger om å produsere mest mulig mat på norske ressurser, beholde og videreutvikle avtaleinstituttet, opprettholde et robust grensevern med stort fokus på dyrehelse og bekjempelse av overdreven bruk av antibiotika, og satsning på samvirkebedriftene som ivaretakere av markedsreguleringa.

Kostnadseffektivt produksjon settes nå av regjeringen over de andre målene i landbruksmeldinga. Dette kommer altså før målet om landbruk i hele landet, foran målet om matsikkerhet og foran målet om å produsere mer mat til hjemmemarkedet. I tillegg er målsetningen med 1 prosent økning i matproduksjonen i året, tatt ut av landbruksmeldingen.

Et annet viktig tiltak i landbrukspolitikken, er rekruttering til yrket. 847 bønder har til nå benyttet seg av førtidspensjonering som gjør at neste generasjon kan ta over bruket når senior passerer 62 år. Dette tiltaket, sammen med avløsertilskuddet, ønsker regjeringa nå å fjerne. Dette vil virke svært negativt for mange driftsenheter. Skal yngre generasjoner satse på landbruket, må vi sørge for forutsigbare rammer og ha større ambisjoner for matproduksjon hele landet enn det regjering nå legger opp til.

Årsmøtet Meldal Arbeiderparti