Tour de Knyken blir arrangert for niende gang og har vist seg å være et meget populært arrangement. De siste årene har det litt uvanlige skirennet lokket mellom 180 og 200 langrennsløpere, men til årets utgave er 265 meldt seg på og det er ikke usannsynlig at det kommer en del etterpåmelding i enkelte klasser.

De siste årene arrangement har gått av stabelen har det vært strålende sol og det ser faktisk ut som at Orkdal IL nok en gang er ekstremt heldig med værgudene. Til lørdag er det igjen meldt om sol fra skyfri himmel.

- Det pleier nesten bestandig å være godvær når vi arrangerer Tour de Knyken og det ser lovende ut til lørdagen denne gangen også, sier rennleder Jan Olav Fagerholt.

Blodslit

Tour de Knyken er som kjent tydelig inspirert av Tour de Ski. Alle klassene starter dagen med en prolog, som senere på dagen blir avsluttet med en real kraftprøve opp alpinbakken i skisenteret. Aldersklassene avgjør hvor langt opp i alpinbakken utøverne skal gå. Felles for alle utøverne er at de ligger strødd i mål og hiver etter pusten. Til tross for blodslitet så er dette et meget populært arrangement.

- Det er jo litt spesielt med den alpinbakken og så vidt meg bekjent så er det ikke så mange idrettslag som har et slikt arrangement. Vi pleier alltid å få gode tilbakemeldinger etter dette arrangementet, så tydeligvis liker for å slite seg ut opp den bratte alpinbakken, sier Fagerholt.

Meget fornøyd

Fagerholt er ikke overraskende veldig fornøyd med påmeldingen til årets arrangement.

- Jeg sjekket onsdag og da var det i underkant av 200 før påmeldingsfristen gikk ut, men det ble stor pågang inn mot påmeldingsfristen så vi er veldig godt fornøyd. Vi trodde ikke det skulle bli så mange. Det er først og fremst i de yngste klassene og opp til 15–16 år som er mest representert. Det er litt dårlig påmelding i junior og senior, men det kan ha litt med at det er junior-NM i Harstad denne helga, sier Fagerholt.

Forholdene i Knyken skal være meget gode og hele 40 funksjonærer skal i aksjon for å gjøre arrangementet så bra som mulig.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Rennleder Jan Olav Fagerholt tror årets Tour de Knyken har rekordpåmelding.