få Orkanger til å bli en vital småby, var spørsmålet som ble satt på dagsorden under et folkemøte i Orkdal mandag. En som var veldig tydelig på hva som må skje, var blant andre arkitekt Knut Selberg, som viste til at rømmeområdet, eller indrefileten som han kalte det, må bygges ut slik at det binder sammen handlegata og Amfi-/Bårdshaug-området. På møtet kom det også fram at det ikke vil være nok å bygge ut området med boliger, man må også få på plass en «magnet» som sørger for å trekke folk til sentrum etter klokka 18.

Og en som mente han hadde svaret på hvordan man skal lykkes med det, var Salvesen & Thams-høvding Bjørn Wiggen. Han viste til at selv om kommunen har vedtatt at kulturhuset ikke skal flyttes men utbygges der hvor det er i dag, lanserte Wiggen muligheten for å flytte kinoen til rømmeområdet, slik at Orkanger by får på plass magneten som de fleste er enige om at sentrum trenger for å skape liv og puls også på kveldstid.

I dagens ST er Wiggen enda mer konkret på hvordan han ser for seg et slikt prosjekt. Wiggen tilbyr at Salvesen & Thams kan ta kostnadene med å bygge et kinosenter med flere saler, og at kommunen kan inngå en leieavtale, samt besørge drift. Med erfaringstall fra Oppdal og Stjørdal mener Wiggen at det kan være et potensial på nærmere 50 000 kinogjester i året. Wiggen opplyser at Salvesen & Thams tenker at det ikke skal koste mer for kommunen å drive kino enn i dag med en slik løsning. I tilleg ser Wiggen for seg at det eventuelt kan bli aktuelt å etablere kafékonseptet Jordbærpikene, som Salvesen & Thams eier, i et slikt senter

Orkdal kommune kan ikke avslå et slikt tilbud uten å vurdere de økonomiske og samfunnsmessige konsekvensene meget nøye. I og med at Wiggen tilbyr å bygge et kinosenter, vil kommunen slippe kapitalkostnadene som påløper om kommunen velger å bygge et kinosenter i tilknytning til dagens kulturhus. Og så lenge det ikke påløper kommunen ekstra kostnader på drift ved ei slik løsning, er det vanskelig å se hvorfor et slikt forslag ikke skal omfavnes av alle. Et kinosenter midt i det som framstår som et ingenmannsland i Orkdalsveien i dag, vil helt sikkert bidra til å skape puls i sentrum. I tillegg vil et slikt senter kunne dra med seg en del positive synergier. Kanskje vil da for eksempel både McDonald's og Egon få øynene opp for Orkanger. Skjer det, vil Orkanger ikke bare bli en by for orkdalingen, men for hele regionen.