Det pågår et omfattende gravearbeid ute på jordet overfor Møbelringen på Orkanger. Overflatemasse på et stort areal ute på jordet er tatt vekk. Og folk som kjører forbi området, ser flere gravemaskiner og store jordhauger her ute.

Bakgrunnen er den planlagte bygginga av leilighetskomplekset Gartnerihagen, rett bak gamle Orkdal sparebank.

Les også: Slik blir Gartnerihagen

Arbeidet som nå er i gang, skyldes igangsettelse av infrastruktur; adkomstvei og anleggsvei til bygget. Først om en måneds tid starter graving på selve tomta til Gartnerihagen.

Innkjørsla til leilighetsbygget blir fra Franslykkja, på motsatt side av innkjørsla til Møbelringen (Rostad Møbler). Herfra skal det gå vei inn til Gartnerihagen, men også videre forbi og bort til Remegården, og deretter inn til rundkjøringa, som kan ta deg videre nedover Tverradkomsten eller ut på Orkdalsveien.

Veien fra Franslykkja og bort til Remegården blir imidlertid ikke åpen for gjennomkjøring, men kun for dem som bor eller har ærend i Gartnerihagen.

Det er også tatt av masse på et større område rett ved der adkomstveien skal gå, i retning mot Vianor. Der er det også lagt opp en del jordhauger. Her er det gjort en avtale med Orkdal kommune slik at området kan brukes som massedeponi i forbindelse med bygging av infrastruktur og selve leilighetsbygget.

Les også: Drøyt 50 har meldt interesse

Så langt er det solgt 21 av totalt 27 leiligheter i boligprosjektet. Bygget vil få fem etasjer i tillegg til parkeringskjeller. Prosjektet er planlagt utviklet i ett byggetrinn med byggetid estimert 12–14 måneder.

Utbygger er selskapet Orkdalsvegen 82 B AS.

Gartnerihagen inneholder 27 leiligheter. Nå er det solgt 21. Foto: Heimdal Eiendomsmegling