De tre guttene er klare for å debuterer på skifestivalen, mens Leah Larsen Lunde (7) har vært med både på ST-karusell og skifestival før.

- Det er artig å gå på ski, og det artigste er å være i Knyken, sier hun.

- De er artig å gå i full fart. Da må jeg bruke armene sånn, sier Theodor Andersen (4), og demonstrerer hvor fort han kan stake.

Niklas Andersen (2) kvalitetssikrer like godt skiene ved å smake på dem.

Kanin, ekorn og rev

Begge to har lillebrødre som også skal være med. Niklas Andersen (2) og Noah Larsen Lunde (2,5) er mer opptatt av å hoppe i sofaen enn å snakke med journalisten, når vi er på besøk for en skiprat.

Mamma Magny Larsen Hammer gleder seg til å ha med de to guttene sine ut på ski.

- Det er artig når ungene vil på ski, så da må vi bare utnytte det.Vi har hytte på Nerskogen, så der blir det mange skiturer med den minste i pulk, sier hun.

- Vi har sett en hare på hytta, og et sånt brunt dyr ... ekorn, sier Theodor, som gleder seg til å se reven i Knyken.

Mamma Christine Markhus sier de gjerne tar med seg grillmat og koser seg en langdag i Knyken når de er der.

De tre maskotene Knyrre har vært spennende og meget populære innslag for de minste.

- En festdag

Barnas skifestival blir arrangert for tredje gang i Knyken skisenter i morgen. Skifestivalen er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkdal Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag. Tanken er at det skal være en familiedag med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene. Under Barnas Skifestival får barna utdelt startnummer, de går valgfrie løyper og velger selv aktivitet.

- Dette skal være en festdag for barn, foreldre og besteforeldre. Det er ikke noe konkurranse, men vi legger det opp som et vanlig skirenn med startnummer og speakertjeneste. Vinteren de siste årene har vært variabel, men vi ser at når forholdene ligger til rette, så vi folk gå på ski og tar med seg ungene, sier leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

Ansiktsmaling var en populær post under Barnas skifestival i fjor.

Håper på 200

Skifestivalen ble umiddelbart et populært arrangement og i fjor var påmeldingsrekord med i overkant av 150 barn til tross for at det var regn. I år håper arrangøren at det nok en gang blir påmeldingsrekord.

- Vi håper på at det kan komme opp mot 200 i år. Da vi startet opp var vi klar over at skifestivalen var noe som måtte innarbeides hos folket og at det ville bli mer og mer populært etter hvert. Alt skal ligge til rette for en fin dag i Knyken på søndag. Værmeldingene er heller ikke så verst. I øyeblikket ligger det an til oppholdsvær og et par minusgrader, sier Fossbakk.