er imponerende hvordan bilbransjen i dalføret har levert gjennom flere tiår. Bare i Meldal er det tre bilforhandlere. Orkanger kan nærmest kalles for en bilby, med fem forhandlere i gåavstand fra hverandre. I 2016 ble det i orkladalføret solgt biler for 800 millioner. Det kommer ikke bare hver enkelt forhandler til gode, men det øvrige næringsliv og innbyggerne i dalføret.

Noen av bilforhandlerne har sterke, lokale røtter. Det gjelder de to forhandlerne på Løkken Verk som var et blomstrende tettsted den gangen bilfirmaene ble etablert. Etter nedleggelsa av gruvedrifta på stedet, med påfølgende avviklinger i store deler av næringslivet, har bilfirmaene derimot holdt stand.

En sterk bilbransje har betydning for andre deler av næringslivet i regionen ettersom bilkundene kommer fra en stor region. Og det handler ikke bare om å kjøpe et bestemt merke. Det handler like mye om tillit og kompetanse. Kjøper du en bil av en lokal forhandler, så knytter du relasjoner til en selger, til den som sitter i sentralbordet, eller til dem som jobber på verkstedet. Det forplikter begge veier. Som en mangeårig selger ved Svinsås Auto uttalte: «Jeg vet at jeg kan møte igjen bilkunden i kassa på Coopen». Underforstått; du farer ikke med unnaluring overfor folk du vet du møter i hverdagen.

Slik blir tilliten og lojaliteten i forholdet selger/kunde helt spesiell om du handler hos en lokal forhandler.

En styrke hos bilforhandlerne i dalføret, er ellers at mange av de ansatte har jobbet i bransjen over lang tid, og dermed sitter med mye kompetanse og kunnskap; ikke bare om bil, men også om hvilken bil som tilfredsstiller mine og dine behov som bilkjøpere. Denne type kunnskap og kompetanse er uvurderlig og svært verdifull, men dessverre noe du lærer å verdsette først den dagen du har mistet den.