- Sentrum og sentrum, haha. Det er jo ikke noe sentrum, det her. Ikke er vi synlige heller, vi må bruke jungeltelegrafen og markedsføre oss for å få folk til å komme, sier hudpleier og innehaver av Hud og velværeklinikken i Børsa, Siw Wiggen.

På hjemmebane

I naborommet holder Børsa blomster til. Når ST stikker innom er Wiggen midt i en hyggelig kaffepause med Sølvi Mo Søfting på nabobutikken. Siw Wiggen forteller om hvordan det var godt å få bedriften «hjem», etter å ha holdt til ti år i Orkanger.

- Jeg bor jo her, og det er veldig godt å være på hjemmebane. Og det er bra med kunder her, det blir faktisk bare flere og flere. Det gikk litt trått til å begynne med, men det har gått seg til, sier Wiggen.

Rolig strøk

At det sentrale bygget hun holder til i, ikke kan sies å være i et sentrum, underbygger hun med mangel på «drop-in»-kunder.

- Det er roligere her enn på Orkanger, men på timebasis tror jeg vi har mer kunder her enn vi hadde der. Vi har også dratt med oss en del kunder fra Orkdal, sier Wiggen.

I etasjen over, med inngang fra tunet mellom sentrumsbygget og rådhuset, finner vi to finansrådgivere hos Sparebank 1 Midt-Norge, travelt opptatt med å tegne store fargerike plakater. Thomas Solum Lystad og Monica Offerdal vil invitere skauningene inn i lokalet for å se herrestafetten under Ski-VM påfølgende fredag.

Strategisk plassering

I banken merker de godt at de befinner seg sentralt i forhold til kundemassen.

- Vi er strategisk plassert, vi føler virkelig at vi befinner oss i hjertet av Skaun. Rundt oss har vi rådhus, legekontor og apoteket.

I 2015 fikk banken selskap av Eiendomsmegler 1 i lokalene i Børsa. Lystad forteller at det ofte kommer skauninger innom banklokalene kun for å slå av en prat.

- Jeg er faktisk litt overrasket over hvor mange som kommer innom, uten at de har større ærend enn at de kanskje har vært i minibanken en tur. Jeg oppfatter det som at det er mange som setter pris på oss. Vi er jo veldig heldige, med at folk i kommunen her synes vi er trivelige å snakke med, sier han.

Blir godt kjent med folk

Finansrådgiver Pia Kvernerød har jobbet i banken siden 1985, og kan bekrefte at de kjenner skauningene.

- Vi har jo en filial i Orkdal, men størsteparten av kundemassen er her. Og her blir vi veldig godt kjent med kundene våre, vi er jo med dem nærmest fra vugge til grav.

- Og de kjenner navnene våre. Det synes jeg er veldig hyggelig, som bare har jobbet her et år, skyter Lystad inn.

- Å ja, det er forskjell på by og land, vet du, sier Kvernerød.

Disse bedriftene og tilbudene er samlet i forretnings- og leilighetsbyggene i Børsa sentrum: Lille's hårstudio, Team massasje, Hud og velværeklinikken, Børsa fysioterapi, Børsa blomster, Sparebank 1 Midt-Norge, Eiendomsmegler 1, Orkdal sparebank, Aktiv, Skaun legekontor, Skaun tannklinikk, Dafro, Boots apotek og Proplan Bygg.