Det har vært merkbart stille i debattspaltene etter oppslaget om gavepakken til Orkdal kommune fra Salvesen & Thams. Foreløpig har det bare blitt med synspunkter fra noen utvalgte politikere.

Hvorfor så stille?

Et kinosenter på Rømme er en fantastisk god og spennende ide for å få et levende sentrum. Denne «gaven» må vi bare si et klart og rungende ja til!

Men hvorfor ikke bli enda litt mer kreativ å tenke et «kultursenter» med plass til både kulturscene, kino med flere saler, kafe, restaurant, bibliotek og kanskje et lite intimt sentrumshotell/gjestgiveri (synd at det er vedtatt riving av Sæthergården som fint kunne ha blitt restauret til et trivelig, historisk overnattingssted).

Dagens kulturscene kan fungere som et stort auditorium for administrasjon og politisk ledelse i kommunesenteret. I storkommunen Orkland vil vi få mer behov for større samlingsarenaer for møter, kurs og konferanser. Den kan også være en øvingsscene for skole, lag og organisasjoner i tillegg til «Rømme kultursenter».

Thams-paviljongen får med sin plassering en god samarbeidspartner i kommunen og Bårdshaug Herregård.

Alt dette kan til sammen bli et trekkplaster til turistnæringen i tillegg til et flott tilbud for storkommunens innbyggere!

Jeg ser fram til en spennende idedugnad i pressespaltene og folkemøtene framover!

Grethe Gravrok Sand

Representant for Arbeiderpartiet i Hovedutvalg oppvekst og omsorg i Orkdal