Han sikter til vedtaket i hovedstyret til Svorkmo/NOI tirsdag kveld. De sa enstemmig ja til å bygge en kunstgressbane til en total prislapp på 7,9 millioner kroner. Den skal erstatte den eksisterende gressbanen.

Positivitet

Fotballmiljøet fikk seg en kraftig nedtur i fjor vår, da det viste seg at gressbanen var ødelagt av isbrann. Noe måtte gjøres, men hva?

De kontaktet fagfolk både fra fotballkretsen og fylkeskommunen for å høre om det var muligheter for å reparere gressbanen. Svaret var tydelig: Det vil, i hvert fall på sikt, være dyrere å reparere og holde ved like gressbanen.

— De rådet oss til å bygge en kunstgressbane, forteller Ole Ragnar Steinshaug.

Fotballavdelinga fattet sitt vedtak i fjor høst. Det ble også oppnevnt ei kunstgressgruppe for å ta saken videre. De fikk på plass avtaler både med kommunen og maskinentreprenør. De har også god tro på at de får avtale med banken når garanti er på plass.

— Vi ble møtt utelukkende av positivitet, sier Steinshaug.

Eneste som ikke har

Den endelig godkjenninga måtte de likevel vente på til tirsdag kveld, da det var årsmøte i hovedlaget.

— Veldig gledelig, nå venter vi på en såkalt idrettsfunksjonell godkjenning fra Orkdal kommune. Vi har for så vidt fått den muntlige godkjenninga, men det må bare et par avklaringer til først, forteller Steinshaug.

Når de har kommunens garanti på lån, er det bare å stikke spaden i jorda. Med en byggeperiode på ca. tre måneder, skal banen være ferdig til høsten en gang.

— Svorkmo/NOI er den eneste fotballklubben i Orkdal som ikke har kunstgressbane. Det vil si at de øvrige klubbene har fått garanti. Vi tror også at vi får det. Eva Skjølberg, som er leder for arbeidsgruppa, har vært i møte med kulturutvalget, og de var veldig positive, sier han.

Måtte ha avvikla

Takket være gode naboer, fortsetter likevel fotballaktiviteten på Svorkmo.

— Vi leier baner «over alt» for tida. Blant annet leier A-laget og juniorlaget bane av Glimt. Dersom vi ikke hadde fått på plass vedtak om å bygge kunstgressbane, måtte vi ha vurdert å avvikle fotballaktiviteten. Nå ser alt ut til at vi lykkes. Vi gleder oss, sier Ole Ragnar Steinshaug.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300