Publikum ved Orkdal kulturscene ga To damer, to herrer en varm velkomst og en massiv applaus etter at de holdt en strålende konsert for et stort publikum onsdag kveld.

Så var det også en godt fornøyd arrangør som konstaterte at også denne ukas konsert fant fram til publikum.

- Orkdal kulturscene gruser andre scener rundt omkring i landet, konstaterer Sturla Eide ved Orkdal kulturscene som er svært fornøyd med at publikum kjente sin besøkelsestid og kom for å høre fire av landets beste felespillere.

- Det vitner om at publikum begynner å tro på oss, slår han fast.

Trønderbarokk

For de to søskenparene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing fra Valdres og Gjermund og Einar Olav Larsen fra Verdal er noe av det ypperste vi kan oppleve på fele. Mens brødrene Larsen fra Verdal har funnet mye inspirasjon fra spelemannen Hilmar Aleksandersen, lar søstrene Hemsing fra Valdres seg inspirere av klassisk musikk.

Da er det heller ikke så merkverdig at de sammen spiller Trønderbarokk, en komposisjon som er laget av Gjermund Larsen. Dette er en herlig miks av folkemusikk, klassisk musikk, ispedd litt salmer og rock som er framført til fingerspissene perfekt. Og det med store følelser av fire dyktige musikere som kommuniserer med hverandre og med publikum ved hver eneste tone og spilte strofe.

Felefantomer

Konserten beveger seg som i bølger, fra det vareste og skjøre til den spill, levende og rytmiske folkemusikken som utfordrer dansefoten. Både Bach og Ole Bull er med på konserten; det er også Hans Brimi, spelemannen som turnerte i USA med Ole Bulls musikk.

Helt til slutt får vi høre Gjermund Larsens bestillingsverk til Riksscenen i Oslo som er rikt sammen satt av både brudemarsj, salme og det han selv kaller for «en slags» Røros-pols. Alt fornøyelig og lekende framført med sjel og nerve.

Skikkelig punktum

Og som et skikkelig punktum etter massiv applaus, får vi høre selveste Fantomen av Erik Öst; for anledningen framført av felefantomene «To damer, to herrer».

- Skriv at dette var bra. Det lyt du, uttaler en publikummer på vei ut gjennom døra

Det er herved gjort. Dette er musikk spilt av musikere i verdensklasse framført på den lokale Orkdal kulturscene hvor publikum denne onsdagen i mars absolutt kjente sin besøkelsestid.