ST har tidligere omtalt Orkels tomtejakt. For et par måneder siden skrev vi at bedriften var i samtale med Orkdal kommune om kjøp av tomt på Laksøra. Den aktuelle tomta lå mellom den gamle glattkjøringsbanen og Coop Extra bygg.

Disse planene strandet på grunn av at Orkdal kommune skal i gang med en gjennomgang av alle sine næringsarealer. Orkel måtte dermed ha ventet til planprosessen var ferdig i slutten av dette året.

Beitøra

Nå har imidlertid Orkel funnet et annet alternativ, ikke langt unna det første. På motsatt side av E39 ligger Beitøra, der blant annet flere bilforretninger ligger samlet.

- Vi er nå i dialog med Coop om tomta sørvest for den gamle Byggmix-forretninga på Beitøra, forteller Fredrik Evjen som er daglig leder i Orkel direkte.

Orkel er delt opp i to selskaper, der Orkel AS er rettet mot et internasjonalt marked og lager kompaktorer, hengere og driver med utviklingsarbeid, mens Orkel direkte jobber mot det norske markedet med produkter som slåmaskiner, river og rundballepresser, samt analyseverktøy.

2000 kvadratmeter

Begge selskaper er i vekst, og bedriften ser at det vil bli plassproblemer på Fannrem om de ikke foretar seg noe.

- Vi har derfor bestemt at vi skal flytte ut Orkel direkte, sier Evjen som tror og håper at de vil komme fram til en avtale med Coop om tomta på Beitøra.

- Tomta er på godt og vel 12 mål. Vi er fortsatt veldig i startfasen, men vi planlegger å sette opp et bygg på cirka 2000 kvadratmeter. Der vil vi ha delelager, verksted og kontorer til salgsavdelinga, sier Evjen som anslår at mellom 15 og 20 personer vil jobbe på Beitøra.

Orkel håper å være i gang med bygginga i løpet av 2017.

- Fordelen med denne tomta, er at den er ferdig regulert. For oss er dette en veldig bra beliggenhet.

Orkel-historien fortsetter å handle om vekst, og da trengs mer areal. Foto: Orkel