Kvalifiseringen til junior-NM ble arrangert den 18. -19. mars. Til sammen var det 34 lag fra hele landet som stilte i klassen Junior Mix. Junior Mix betyr at det er et lag bestående av både gutter og jenter i alderen 13–17 år. Dette er den konkurransen hvor de beste lagene i Norge stiller, så nivået er med andre ord høyt.

OIF kvalifiserte seg i både tumbling og trampett.

Ny rekord

OIF stilte med en tropp som deltok i Tumbling og trampett, og av 36 hopp/serier så gjennomførte de alle uten fall, og med den høyeste utførelseskarakteren i tumbling som OIF noen gang har fått. Det er de 15 beste lagene som kvalifiserer seg til NM, og med en 10. plass i tumbling og 15. plass i trampett så blir det NM i Hønefoss den 29. og 30. april.

De som stilte på laget var: Syver Klungland Ljøkel 12 år, Mattias Andersen 12 år, Oliver Andersen 14 år, Sander Gjønnes 13 år, Christina Forren 13 år, Emma Næss-Nyborg 13 år, Marthe Evjen Rygh 14 år og Synne Kristensen 15 år.

Ungt lag

Orkangers turnavdeling var nok et av lagene med den yngste gjennomsnittsalderen i årets kvalifisering.

- Vi stilte nok med et av de yngste lagene, så dette lover veldig godt for fremtiden med tanke på at de konkurrerte mot lag som stilte med bare 17 åringer. Det var bare Malvik og Orkanger av alle lag i Trøndelag som klarte å kvalifisere seg, forteller leder i OIF-turn Wigdis Evjen.

Lite å utsette på stemningen i den talentfulle gruppen med OIF-turnere.

Årets mål

Helgas arrangement var turnavdelingens store mål denne sesongen.

- Utøverne har jobba hardt og målretta mot sesongens store mål og blir nå premiert med en plass i NM. Det har vært mye nerver blant utøverne, men vi har kjørt noen uanmeldte testkonkurranser med familie som tilskuere for å lære å håndtere nervene. Det er godt samhold i gruppa og trenerne synes det er en takknemlig jobb å få trene gjengen, sier Evjen.

Ekstra treningstilbud

I høst startet turnavdelingen opp et ekstra tilbud til de mest ivrige som heter Teamgym og nivået blant turnerne har hevet seg betraktelig de siste årene, for både rekrutt, junior og senior.

- Vi har fått veldig god støtte fra mange i næringslivet som har ønsket å bidra økonomisk for at vi skulle reise til kvalifiseringen, og det er vi veldig takknemlige for det er veldig kostbart for den enkelte turner når nesten alle konkurranser er sør i landet. Nå er det fullt fokus på å heve nivået enda et hakk til NM i slutten av april, og i juni reiser vi også med et lag til NM for senior, sier Evjen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255