Mandag var eliteraveren Fjord Jerven tilbake etter langt skadefravær. Før løpet uttalte ekspertene at løpet, til tross for hestens usikre form, var som et straffespark å regne. Hesten hamlet nemlig opp med flere av verdens beste hester før han ble skadet i fjor. Så dette skulle bli lett match. Det ble det ikke.

Lokal dobbeltseier

Orkdalingen Prins Tom har også vært skadeforfulgt. Før mandagens løp sto hesten med to strake seirer i år og ni seirer etter at hesten gjorde comeback etter skade for snart to år siden. Men at den 10. seieren skulle komme mandag, var det nok kun de færreste som trodde på. Kusk Edvard Kristiansen hadde imidlertid lagt en seiersplan, som han fulgte til punkt og prikke. Han kjørte hesten til tet fra start, holdt moderat fart den første runden, for så å øke fartens gradvis slik at Fjord Jerven ikke skulle få det lett fra tillegg.

Inn mot siste sving er ikke Fjord Jerven på skuddhold, og utgjør ingen seierstrussel mot Prins Tom. Det gjør imidlertid en annen orkdalsekvipasje, nemlig Tøff og Frank Westberg, som har slikket ryggen til sambygdingen så å si hele løpet. Ut på oppløpet gjør Westberg et ærlig forsøk med Tøff, og på målstreken er det umulig å skille de to med det blotte øyet. Målfotoet viser imidlertid at Prins Tom er det lille nødvendige foran på målstreken. Et imponerende løp av seiersmaskina Prins Tom, men ikke minst et like imponerende løp av sambygdingen Tøff, som bare blir bedre og bedre for hvert løp.

Og Westberg hadde ikke bare Tøff å glede seg over denne dagen. Han eier, trener og kusker også fire år gamle Erga Fanten, som tok en sterk andrepremie i dagens andre løp.

Garberg-suksess

Frank Westberg var imidlertid ikke den eneste hesteeieren fra Orkdal som hadde grunn til å glede seg mandag. Ekteparet Ronny og Elin Garberg hadde også to hester til start. Alsaker Elfax leverte nok en gang et sterkt løp til andrepremie, og står dermed med tre seirer og en annnen på fem starter i år.

Familiens andre hest, Brightasabutton, imponerte stort med seier i årsdebuten den 27. februar. Sist ble hesten sittende fast som favoritt, men fra sidelinja kunne det virke som hesten ikke hadde så mye å kjøre med til slutt heller, da det ble ei lengde eller to fram til hesten foran i mål. Men det var nok bare synsbedrag. For mandag var hoppa kanskje bedre enn noen gang, der hun feide rundt feltet og stormet inn til knallsterk seier i dagens niende løp.

Hemne-seier

Lokal seier kan man også si det ble i dagens tredje løp. Derby d'Estino eies av Felleskjøpet Agri, med flere eierrepresentanter fra orkdalsregionen. Hesten imponerte ved flere anledninger som treåring i fjor. Mandagens seier vitnet om at hesten også skal bli å regne med i år når det skal kjøres om større penger i fireårsløpene utover sommeren og høsten.

Alle gode ting er tre, heter ordtaket. Denne mandagen ble alle gode ting fire. Stian Schjetne fra Kyrksæterøra eier og trener åtte år gamle Byes Banker, som med orkdalsjenta Ida Vinterdal i sulkyen tok karrierens andre seier i dagens siste løp.

Resultater Leangen:

1. løp: 2) Erga Fanten 1.32,5, 3) Bernard 1.33,0, 4) Sirikit 1.33,6g

2. løp: 2) Justasecond 1.20,0, 3) Mim's Little Magic 1.20,4,

3. løp: 1) Derby d'Estino 1.15,1

4. løp: 2) Alsaker Elfax 1.28,3,

6. løp: 3) Fux Pride 1.16,3, 5) L'orage 1.16,5

7. løp: 1) Prins Tom 1.26,7, 2) Tøff 1.26,7, 4) Snonsøy Elda 1.26,2

8. løp: 3) Top Quality H 1.17,0

9. løp: 1) Brightasabutton 1.16,5, 5) Baltic Hall 1.17,0

10. løp: 1) Byes Banker 1.30,2

Anders.Morken@avisa-st.no

952 52 261