Det er liten tvil om at årets 3. divisjon blir langt tøffere enn fjorårets. De ni svakeste lagene fra fjorårets sesong er nå byttet ut med de beste lagene fra fjorårets 3. divisjon, samt de svakeste fra 2. divisjon. Det kommer ikke til å bli mange hvileskjær i løpet av sesongen, men om Orkla spiller på sitt beste, tror trener Røen at laget kan slå alle.

- Serien er selvsagt mye jevnere enn i fjor. Slipper vi oss litt ned så kan vi tape mot alle, men spiller vi på maksnivå kan vi slå alle. Det blir mange tette oppgjør og den som klarer å mobilisere godt inn mot kampene vil ta mye poeng. Jeg tror nok Stjørdals-Blink er den store favoritten. Det vil overraske meg mye om de ikke rykker opp. Jeg tror vi skal ha gode muligheter mot alle andre lag i avdelingen. Jeg ser i hvert fall ingen lag som skal klare å spille oss ut, sier Røen.

Mindre målsjanser

De siste sesongene hører det med til sjeldenhetene at Orkla har skapt mindre enn ti klare målsjanser i løpet av en kamp, men i årets sesong må nok lage belage seg på å ikke komme like lett til som de har gjort de siste årene.

- Vi kommer helt sikkert til å skape mindre sjanser enn tidligere og vi kommer til å møte langt mer gjerrige lag nå enn tidligere. Da må vi nok bli litt flinkere til å ligge lavere i banen og vi må bli mer effektive foran mål. Det føler jeg i grunnen vi har blitt også, for vi har scoret mye mål i treningskampene i vinter, sier Røen.

Mange treningskamper

De siste sesongen har Orkla spilt mellom 12 og 14 treningskamper før sesongstart. Så langt i år har laget spilt ni kamper, men enda gjenstår det en eller to cupkamper samt to treningskamper før sesongenstart.

- Det er et bevisst valg at vi spiller såpass mange kamper. Både jeg og spillerne mener at kamp er den beste måten å få trent på. Det gjør noe med deg når du får på deg drakten. Med det spillsystemet vi har innarbeidet de siste årene så trenger vi færre treninger til å terpe på detaljer en kanskje andre lag som ikke har hatt samme kontinuiteten som vi har hatt på spillerfronten og trenerfronten, sier Røen.

Orkla har hatt mange oppløftende treningskamper denne vinteren. Om en ser bort fra 9-3-tapet mot Stjørdals-Blink, så har laget imponert mot lag høyere i divisjonssystemet, samt lag som de skal møte i årets sesong.

- Vi har stort sett holdt troppen skadefri og det har gjort at vi har hatt flere gode prestasjoner i treningskampene. Det har selvsagt variert til tider, men vi har hatt mange gode kamper hvor mange spillere har fått prøvd seg, sier Røen.

Ny spillertype

Røen har nå fått sett nysigneringen Christian Sommerschild i flere kamper og mener spiller tilfører laget noe det har manglet de siste årene.

- Han gir oss nok litt det samme som Christian Eggen Rismark gjorde da han spilte her. Han er veldig ruvendes og duellsterk. I tillegg har han en god pasningsfot og gjør mange kloke valg. Han kommer til å bli viktig for oss både offensivt og defensivt, tror Røen.

Også 16-åringen Henrik Rian har fått starte en del treningskamper og Røen er fornøyd med det han har sett

- Henrik har fått prøvd seg på venstre spissposisjon. Det er en spennende spiller. Han vil naturligvis variere litt siden han er såpass ung. Det er viktig at han får lov å prøve og feile. Han må få bruke den tiden han trenger for å bli skikkelig god, sier Røen.

Bør gå videre

Lørdag skal Orkla i aksjon i sin første offisielle kamp denne sesongen. Tydal venter som motstander i den første kvalifiseringsrunden i cupen på Øverlands Minde kunstgress. Tydal havnet på tredjeplass i 4. divisjon og berget plassen der. Med andre ord så er det et lag Orkla skal slå.

- Det bør være overkommelig eller det er vel en blemme om vi ryker ut. Men det blir artig å møte et lag som sikkert ikke har vært med i cupen på noen år. Målet vårt er å ta oss til første runde i cupen, avslutter Røen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

I fjor scoret Erik Helgetun ufattelige 41 mål på 22 kamper og blir nok en veldig viktig spiller for Orkla i år. Røen tror på mindre målsjanser i årets sesong og da må laget også bli mer effektive.
Røen mener Christian Sommerschild tilfører Orkla noe de har manglet de siste årene.