Ordfører Ola Øie ble beskyldt for løgn, noe han ikke kjenner seg igjen i. Foto: Catharina Morken

Fire og en halv time ut i torsdagens kommunestyremøte i Rennebu kom vedtaket som setter den siste spikeren i kista for Voll skole. Med knappest mulig flertall, 11 mot 10 stemmer, vedtok kommunestyret å si nei til den utsettelse 648 rennbygg hadde bedt om. De hadde bedt kommunen vente i ett år med nedleggelsen av Voll skole, slik at ungene i kretsen kunne få gå på skolen sin fram til privatskolen er på plass i 2018.

Vedtaket førte til sterke reaksjoner blant enkelte av tilhørerne. I samme øyeblikk som vedtaket var fattet, reiste en av tilhørerne seg og ba om ordet.

Hun ble imidlertid avfeid av ordfører Ola Øie, som ikke gjorde annet enn å følge vanlig møtepraksis som tilsier at det ikke åpnes for at tilhørere får ta ordet.

- Du løy!

Det voldsomme engasjementet rundt Voll skole viser med all tydelighet at en skole er så mye mer enn en skole. Den er selve limet i grenda. Sinnet, frustrasjonen og skuffelsen var derfor så stor at flere tilhørerre reiste seg, og Anne Helene Kvam viste både med ord og kroppsspråk hva hun mente om vedtaket i sin alminnelighet og ordfører Ola Øie i særdeleshet.

- Du sto tirsdag og lovte oss noe. Du løy for oss, sa hun henvendt til ordføreren.

Da ST etterpå spurte henne hva hun mente med at Øie løy, sa hun at hun hadde vært med på å overlevere de 648 underskriftene, og at hun hadde oppfattet Øie som at han ga dem sin støtte.

- Men det var bare fine ord da han sa at han brydde seg om alle grendene, sier Kvam.

Det verste

- Jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg lyver. Det skjønner jeg ikke, sier Ola Øie til ST.

- Har du forståelse for at det blir så sterke reaksjoner?

- Ja, jeg forstår det. Skolen betyr veldig mye for folk. Jeg har snakket med mange ordførerkolleger som har vært gjennom skolenedleggelser, og de har opplevd det samme. Det er vel det verste du kan oppleve som ordfører.

Les mer om denne saken i ST lørdag.