Mandag 20. mars troppet denne gjengen opp med underskriftene. Det hjalp ikke. Foto: Steinar Larsen

Det er Terje Uv som reflekterer rundt det som skjedde i kommunestyret torsdag, da politikerne med elleve mot ti stemmer sa nei til at Voll skulle få drive i offentlig regi i ett år til, slik at man fikk en smidigere overgang til privatskolen Enspire, som etter planen skal starte opp høsten 2018.

Uv har vært blant de mange foreldrene som har engasjert seg i kampen for Voll skole, og tidligere denne uka var han med da ordfører Ola Øie fikk overrakt hele 648 underskriftslister der det ble bedt om en utsettelse av skolenedleggelsen.

Har fortsatt trua

Uv medgir overfor ST at han ikke er veldig overrasket over torsdagens vedtak.

- Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. De hadde nok bestemt seg for lenge siden, uavhengig av hvilke argumenter som kom, sier Uv som likevel ikke har mistet kampgløden.

- Vi ble veldig skuffa da skolen ble nedlagt, men vi ville likevel ta opp kampen om å få drift i ett år til. Den kampen har vi tapt. Men vi er mange som har trua på at vi skal få til dette med privatskolen. Når kommunen ikke tar ansvaret, ordner vi det selv.

Prioritering

Terje Uv og mange andre rennbygg reagerer på at kommunen kjøpte ei nesten 30 mål stor tomt i samme møte som de sa nei til Voll-utsettelse.

- De argumenterer med økonomien når det gjelder skolene, og de har delvis rett i det. Men det handler om prioritering. I samme møte som de sier nei til utsettelse, kjøper de ei tomt som vil koste kommunen kanskje ti millioner. De har også ei tomt fra før på samme område som står ubebygd, og nå kjøper de enda ei. Det er viktig å tenke næringsutvikling, men de må tenke litt ut over Berkåk.

Hva nå?

- Hva skjer videre, Uv?

- Vi er egentlig litt usikre. Vi må først få lande dette, sier Uv som forteller at om lag halvparten av dagens elever på Voll skole har varslet at de ønsker å gå på privatskolen fra 2018. Men han ser ikke bort fra at dette antallet kan bli både større og mindre.

- 30 vil gå på privatskolen fra høsten 2018. Men det tallet kan bli endret. Det kommer helt an på hvordan det går det året på Berkåk. Vi må bruke året som kommer til å se an situasjonen. For mange foreldre vil det være utslagsgivende hvordan ungene trives det året de skal gå på Berkåk.

Ikke spikra

Selv er han far til to jenter, ei som går i første og ei i tredje.

- I utgangspunktet skal de på privatskolen, men det er ikke spikra. Fokuset vårt er at ungenes ønsker og behov skal vektlegges.

- Er det en smertegrense for privatskolen når det gjelder antall elever?

- Jeg vet at de får ikke midler til å drive med færre enn 15 elever tre år på rad. Dessuten er det mange foreldre som ikke ønsker å ha ungene sine på en skole med veldig få elever, sier Uv som per i dag har god tro på at de vil komme i gang med privatskolen om halvannet år.

- Vi har også fått henvendelser fra folk andre steder i Rennebu som ønsker at barna deres skal gå på privatskolen på Voll, sier Uv.