Det har vært ei hektisk tid for Rennebu-bonde, skoleaktivist og rockegitarist Terje Uv i det siste.

Forrige mandag troppet han og flere sambygdinger opp på ordfører Ola Øies kontor for å overlevere 648 underskrifter der folket ba om ett års utsettelse av skolenedleggelsen på Voll.

Torsdag ble saken endelig avgjort i kommunestyret, der politikerne med én stemmes overvekt sa nei til utsettelse.

Da er det kanskje godt å avreagere med musikk. For 15 år etter at de slapp debutplata «Rastløs rock'n'roll», er Johndoe fortsatt på veien. Lørdag spilte de på Levanger, og 5. mai spiller de i Braatthallen i Kristiansund.

Fans fra hjembygda

Johndoe frontes av Jonas Skybakmoen, som ble allemannseie da han sjarmerte seg inn i norske stuer som deltaker i Stjernekamp.

Men på konsertene er det en annen kar som får nesten like mye oppmerksomhet, takket være en gjeng rockehooligans fra Rennebu. Johndoe-gitarist Terje Uv har en stor tilhengerskare i hjembygda, og fansen gjør seg gjerne bemerket med taktfaste, Cantona-inspirerte rop (men dog ikke så god i riminga): «Oh, ah, Terje Uv!»

Konsert på Skuret

Johndoe spilte nylig for utsolgt sal på Klubben på Samfundet, men nå er det lagt ut billetter til ny konsert i Trondheim.

8. september spiller bandet på Skuret, som for øvrig drives av Sveinung Sundli. Billettene er imidlertid snart revet bort.