Nå var kanskje ikke motstanderen den aller tøffeste for Orkla i den første kvalifiseringsrunden til cupen. Tydal kom på tredjeplass i 4. divisjon i fjor og var dermed et lag Orkla skulle slå forholdsvis greit. Jobben måtte likevel gjøres og lagets spydspiss Erik Helgetun var som vanlig på jobb.

Les også: Scoret seks mål i samme kamp

Lå under

4. divisjonslaget overrasket Orkla med å ta ledelsen etter et drøyt kvarter ut i første omgang og det holdt seg faktisk et stykke ut i første omgang. Med ti minutter igjen av omgangen løsnet det omsider for Orkla da Helgetun dempet et innlegg på bakre stolpe og satte inn utligningen på halv volley. To minutter senere vartet kaptein Steinar Gjersvoll opp med en herlig avslutning fra hjørnet på sekstenmeteren og curlet den i krysset. Like før pause stanget nyervervelsen Christian Sommerschild inn 3-1 og kampen var i realiteten avgjort.

Hat trick

Erik Helgetun noterte seg for åtte hat-tricks i fjorårets sesong og stoppet til slutt på vanvittige 41 mål. I andre omgang sørget han for et nytt hat trick. Kvarteret før slutt ble han spilt fri sentralt av Erlend Løkken og satte den ballen kontant i hjørnet og like før slutt var Løkken nok en gang servitør da Helgetun kunne fullføre sitt hat trick.

- For oss handlet det om å få det første målet, for da visste vi at det ville løsne. Vi hadde ingen god dag, men gjorde nok til å gå videre, oppsummerer Helgetun.

Les også: Scoret sitt sjette hat trick for sesongen

- Hvor mange mål kan vi forvente fra deg i år?

- Jeg har ikke satt meg noe mål for hvor mange mål jeg skal score. Jeg tror vi må komme litt i gang i sesongen og se hva slags lag vi møter. Vi kommer nok til å skape mindre sjanser i år, sier Helgetun.

Bedre enn i fjor

Helgetun mener laget fremstår bedre i år enn på samme tidspunkt i fjor og tror Orkla vil slå godt fra seg i årets regionsliga.

- Vi har hatt en veldig god oppkjøring og har fått mange gode resultater i treningskampene. Om vi spiller på det nivået jeg vet vi kan, så kommer vi uansett til å være på øvre halvdel av tabellen, sier Helgetun.

Les også: Akrobatisk da Helgetun fortsatte målshowet

Før sesongen sparkes i gang, skal Orkla ut i nok en kvalifiseringskamp til cupen.

- Målet vårt er å ta oss til 1. runde i cupen. Vi håper selvsagt på å få et topplag i den 1.-runden. Det kan gjerne være Molde eller Rosenborg som stor på den andre halvdelen, sier spissen.